EN

Suomen Akatemian pääjohtaja Markku Mattila ESF:n varapuheenjohtajaksi

18.11.2010


Suomen Akatemian pääjohtaja Markku Mattila on valittu Euroopan Tiedesäätiön ESF:n (European Science Foundation) varapuheenjohtajaksi kaudelle 2011–2013.  Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Portugalin Tiede- ja teknologiasäätiön pääjohtaja João Sentieiro. ESF:n puheenjohtaja on englantilainen professori Ian Halliday

Vuonna 1974 perustettuun Euroopan Tiedesäätiöön kuuluu noin 80 jäsenorganisaatiota 30 maasta.  Jäsenorganisaatiot ovat jäsenmaiden tieteellistä perustutkimusta rahoittavia organisaatioita sekä tiedeakatemioita. Suomesta ESF:n jäseniä ovat Suomen Akatemia ja Tiedeakatemiajaosto, joka on Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimiva tiedeakatemioiden yhteistyöelin.

ESF edistää eurooppalaista tiedettä ja perustutkimusta. Se kokoaa yhteen eri maiden tutkijoita, järjestää tutkimusohjelmia ja tutkimusverkostoja sekä käsittelee Euroopan tiedepolitiikalle strategisesti merkityksellisiä asioita. ESF on itsenäinen järjestö, joka rahoittaa toimintansa pääasiassa jäsenorganisaatioiden maksamilla jäsenmaksuilla.

ESF sijaitsee Strasbourgissa Ranskassa ja sen pääjohtaja on professori Marja Makarow. ESF:n korkein päättävä elin on kerran vuodessa kokoontuva yleiskokous, johon osallistuvat kaikki ESF:n jäsenorganisaatiot. ESF:n hallintoneuvosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, ja siihen kuuluu yksi edustaja kustakin maasta. ESF:n tieteellinen neuvosto seuraa ja arvioi ESF:n tieteellistä tasoa sekä tekee hallintoneuvostolle ehdotuksia mm. Eurooppalaisen tutkimusalueen (ERA) vahvistamiseksi. Tieteellisen neuvoston puheenjohtaja on Lapin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, professori Raimo Väyrynen.


Suomen Akatemian viestintä
viestintäjohtaja Maj-Lis Tanner
p. 09 7748 8347, 040 729 6736
maj-lis.tanner(at)aka.fi


 

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »