SV EN
Tutkimus, osaaminen ja innovaatiot esillä tapahtumissa EU-puheenjohtajakauden aikana

Tutkimus, osaaminen ja innovaatiot esillä tapahtumissa EU-puheenjohtajakauden aikana

16.8.2019

Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana järjestetään useita kokouksia, seminaareja ja konferensseja, joihin tutkijat, tutkimushallinnon asiantuntijat ja tutkimuksen rajapinnassa toimivat kumppanit ovat tervetulleita. Suomen EU-puheenjohtajuus tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kansainväliselle verkostoitumiselle, jota ei kannata jättää hyödyntämättä.

Käytä hyväksesi laaja tapahtumatarjonta ja sen mukanaan tuomat kansainväliset vieraat; verkostoidu ja solmi uusia kontakteja.

Science Europen korkean tason työpaja kutsutuille, 10.–11.9.2019, Helsinki

Eurooppalaisten tiedeorganisaatioiden ja -rahoittajien kattojärjestö Science Europe kutsuu koolle Helsinkiin korkean tason työpajan keskustelemaan tutkimus- ja innovaatioekosysteemien ja -keskittymien rahoituksesta ja tuesta. Tapahtuma on kutsutilaisuus ja sen järjestäjäkumppaneina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia.

 

ESFRI Forum Meeting, 19.20.9.2019, Helsinki

Eurooppalaisten tutkimusinfrastruktuurien strateginen foorumi eli ESFRI (The European Strategy Forum on Research Infrastructures) järjestää 70. kokouksensa ja se pidetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Kokouksen toisena päivänä kokousvieraille esitellään suomalaisien tutkimusinfrastruktuurien, tutkimuksen huippuyksiköiden ja lippulaivojen toimintaa. Kokous on osa virallista EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa ja paikallisina järjestäjinä toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia.

Lisätietoja: ESFRI Forum Meeting  

 

Graphene week & Graphene FET Flagship policy level event, 23.28.9.2019, Helsinki, Marina Congress Center

Graphene Week 2019 konferenssi on kansainvälinen tiede- ja teknologiakokous, joka kokoaa yhteen tieteentekijöitä ja teollisuuden asiantuntijoita useilta eri teknologia-alueilta, mukaan lukien energian varastointi ja tuottaminen, 5G ja telekommunikaatio, joustava ja puettava elektroniikka, lääketieteellinen tekniikka, ja anturit. Yhdistävänä tekijänä on grafeenin ja muiden 2D-materiaalien hyödyntäminen kyseisissä sovelluksissa.

Ilmoittaudu mukaan 15.8. mennessä, vapaita paikkoja voi tiedustella 10.9. saakka. Graphene Week 2019 on osa EU Graphene Flagship -projektia ja Suomessa paikallisena järjestäjänä toimii VTT.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Graphene week & Graphene FET Flagship policy level event 

 

"Encompassing all Voices”, EAIE:n konferenssi, 24.27.9.2019, Helsinki, Messukeskus

EAIE:n, European Association for International Education, konferenssi on Euroopan suurin ja maailmassa toiseksi suurin kansainvälisen korkeakoulutuksen konferenssi. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.9.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: "Encompassing all Voices”, EAIE:n konferenssi 

 

Quantum Flagship – Kvanttitutkimuksen eurooppalaisen lippulaivan vuositapahtuma, 17.18.10.2019, Helsinki, Paasitorni

Kvanttitutkimuksen eurooppalainen lippulaiva, Quantum Flagship, järjestää kaksipäiväisen tapahtuman kvanttiteknologian yhteisölle. Tapahtumassa keskustellaan mm. kvanttiteknologian tutkimuksen tulevaisuudesta ja Quantum Flagshipin strategisesta tutkimusagendasta. Tapahtuman järjestäjäkumppaneita ovat VTT, Aalto-yliopisto, Kvanttiteknologian huippuyksikkö ja Suomen Akatemia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Quantum Flagship – Kvanttitutkimuksen eurooppalaisen lippulaivan vuositapahtuma 

 

Tasa-arvon edistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa, 23.–24.10.2019, Helsinki, Marina Congress Center

Kaksipäiväinen konferenssi käsittelee sukupuolten tasa-arvoa tutkimus- ja kehitystoiminnassa. Tarkoituksena on tarkastella tasa-arvon edistämistä 20 viime vuoden aikana sekä hahmotella tulevia kehityskulkuja ja painopisteitä.

Konferenssi on suunnattu alan tutkijoille sekä tutkimusrahoittajille ja tutkimus- ja innovaatiopolitiikan toimijoille. Tapahtuman rahoittaa Euroopan komissio.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tasa-arvon edistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa

 

European Days for Sustainable Circular Economy, 30.9. –1.10.2019, Helsinki, Finlandia-talo

Eurooppalaiset kestävän kiertotalouden päivät kokoavat alleen kolme rinnakkaista konferenssia ja tapahtuma nostaa kahdeksi päiväksi keskiöön hiilineutraalin ja ilmastoystävällisen kiertotalouden teemat. Konferenssit ovat

  • CE 2019 Conference – Sustainable transition to a low-carbon, climate resilient circular economy: creating the knowledge base
  • Manufuture 2019 Conference – Sustainable and Smart Manufacturing
  • SI 2019 Conference – Sustainable innovation.

Tapahtuma on Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen sivutapahtuma.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: European Days for Sustainable Circular Economy

 

Demographic Change, Equality and Wellbeing: Good examples of integration of policy related to ageing, 30.10.2019, Helsinki

Väestömuutoksen vaikutuksiin keskittyvän ”More Years, better lives – The Potential and Challenges of Demographic Change” -aloitteessa mukana olevat 17 jäsenmaan edustajat, alan tutkijat ja muut sidosryhmät kokoontuvat Helsinkiin keskustelemaan politiikkatoimien yhteensovittamisesta. Tilaisuudessa kartoitetaan hyviä esimerkkejä eri hallinnonaloilta kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla.

Lisätietoja: Demographic Change, Equality and Wellbeing

 

Kuva:  CSC, 2017  

 

Viimeksi muokattu 23.8.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »