Tervetuloa Suomen Akatemian osastolle ChemBio-messuille!

Tervetuloa Suomen Akatemian osastolle ChemBio-messuille!

Suomen Akatemia osallistuu ChemBio-messuille 27.–28.3.2019 Helsingin messukeskuksessa. ChemBio Finland on kemian ja bioteknologian ammattitapahtuma, jossa on tarjolla runsaasti ohjelmaa ja mielenkiintoisia seminaareja mm. kiertotalouteen, uusiutuvaan energiaan ja biopankkitutkimukseen liittyen.

Akatemian osaston teemana on Tutkimuksesta hyötyä yhteiskunnalle. Osastolla esittäytyy Akatemian rahoittamia tutkijoita ja tutkimushankkeita, joissa on aktiivisesti edistetty yhteistyötä tutkijoiden ja tutkimuksen hyödyntäjien välillä. Nämä hankkeet ovat saaneet hallituksen kärkihankerahoitusta tutkimuksen laadun ja vaikuttavuuden vahvistamiseen.

Älykkäitä, kestäviä ja puhtaita energiaratkaisuja

Akatemia järjestää torstaina 28.3. koko päivän seminaarin, jonka aiheena ovat tulevaisuuden energiaratkaisut ja haasteet. Seminaarin pääpuhuja on professori Daniel G. Nocera Harvardin yliopistosta Yhdysvalloista. Hän kertoo, miten auringonvalosta, ilmasta ja vedestä kehitetään polttoaineita ja ruokaa.

Seminaarin päättää Asumisen kestävät energiaratkaisut -paneelikeskustelu, jossa mietitään miten asumisen energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä saataisiin pienennettyä. Millaisia asumismuotoja, teknologisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja meillä on kuluttajille sekä asuntojen rakentajille nyt ja tulevaisuudessa? Lavalle nousee vaikuttava kaarti alan asiantuntijoita, keskustelua johtaa professori Peter Lund Aalto-yliopistosta.

Uusi energia -ohjelman seminaari Chembio-messuilla torstaina 28.3. klo 9.30–16.00, halli 3 d: Älykkäitä, kestäviä ja puhtaita energiaratkaisuja

Kerro näkemyksesi tutkimuksen tulevista suunnista

Mitkä ovat nousevat tutkimusalueet tulevien 5–15 vuoden aikana bioteknologian, elämäntieteiden ja kemian aloilla? Suomen Akatemia kutsuu sinut osastolleen kertomaan näkemyksesi tutkimuksen tulevista suunnista. Millaisia uusia ilmiöitä ilmaantuu tutkimuksen kentälle? Syntyykö täysin uusia tutkimusaloja? Miten kehitys vaikuttaa liiketoiminta-alueellasi ja työelämässä? Aiheeseen johdattelevat asiantuntijat Tiina Jokela ja Jussi Alho.

Nousevista tutkimusalueista ja tieteen tulevaisuudesta keskustellaan myös keskiviikkona klo 15–15.15 Plaza-lavalla. Akatemian ohjelmanumerossa Tutkimuksesta hyötyä yhteiskunnalle luodaan katsaus suomalaisen tieteen tilaan ja tulevaisuuteen. Haastateltavana on professori Reko Leino, Suomen Akatemian luonnontieteen ja tekniikan toimikunnan puheenjohtaja.

Tutkimuksesta hyötyä yhteiskunnalle – Suomen Akatemian ohjelma Chembio-messuosastolla 2c61

Ke 27.3.

 • klo 10–11 Tiina Sikanen: Lääkkeiden biomuuntumisen tutkiminen mikrosirulla
 • klo 11–12 Marco Casteleijn: Cell free protein synthesis as a valuable tool for screening assays.
 • klo 12–13 Michael Jeltsch: How to generate antibodies in 2 days

   

  klo 15–15.15 Tutkimuksesta hyötyä yhteiskunnalle – Suomen tieteen tila ja tulevaisuus, Plaza-lavalla haastateltavana professori Reko Leino, Suomen Akatemian luonnontieteen ja tekniikan toimikunnan puheenjohtaja

To 28.3.

 • 10–11 Anu Airaksinen: Tehokkaampia menetelmiä diagnostisten radiolääkkeiden tuotantoon
 • 11–12 Tomi Rantamäki: Uudet nopeavaikutteiset masennuksen hoitomuodot
 • 14–15 Kirsi Mikkonen: Kotimainen kuusikumi elintarvike- ja kosmetiikkatuotannossa


 • Tutkimuksen tulevat suunnat? Ke 27.3. klo 12–13 ja 14–15, to 28.3. klo 10–12
  Mitkä ovat nousevat tutkimusalueet tulevien 5-15 vuoden aikana bioteknologian, elämäntieteiden ja kemian aloilla? Suomen Akatemian Tiina Jokela ja Jussi Alho kertovat aiheesta ja keräävät havaintojasi Futures Platform -alustalle.

 • T&K&I- rahoitusta EU:n Horisontti 2020 -ohjelmasta ke 27.3. ja to 28.3. klo 13–14
  EU:n Horisontti 2020 -rahoitusohjelman yhteyshenkilöt ovat käytettävissä Akatemian osastolla molempina messupäivinä klo 13–14. He kertovat millaisia rahoitushakuja ja -mahdollisuuksia on avautumassa tutkijoille, tutkimusorganisaatioille ja yrityksille sekä etsivät juuri sinulle sopivia rahoitusvaihtoehtoja.

Lisätietoja

Aino Laine
Suomen Akatemian viestintä
puh.  029 533 5007
aino.laine(at)aka.fi

Tiina Salo
Suomen Akatemian viestintä
puh. 029 533 5084
tiina.salo(at)aka.fi

Uusi energia -akatemiaohjelma
www.aka.fi/energia

Viimeksi muokattu 19.3.2019
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »