EN
Kansainvälinen konferenssi vesien haitta-aineiden tutkimuksesta

Kansainvälinen konferenssi vesien haitta-aineiden tutkimuksesta

16.1.2018

Suomen Akatemia järjestää kaksipäiväisen kansainvälisen konferenssin Helsingissä 6.-7.6.2018. Tieteellinen konferenssi on osa eurooppalaisen WATER JPI -yhteistyöverkoston toimintaa ja houkuttelee Suomeen noin 200 vesialan tutkijaa ja yhteistyökumppania.

Konferenssin teema on ajankohtainen: haitta-aineet makean veden ekosysteemeissä. Kahden päivän aikana kuullaan alustuksia ja puheenvuoroja muun muassa siitä, millaiset haitta-aineet uhkaavat juomavesiämme ja miten esimerkiksi kemikaalit ja hyönteismyrkyt joutuvat veden kiertoon. Myös haitta-aineiden vaikutukset ekosysteemin toimintaan ja ihmisten terveyteen sekä uudet haitta-aineiden seuranta- ja torjuntamenetelmät ovat mukana ohjelmassa.

”Water JPI -verkoston keskeinen tavoite on edistää tutkimuksen vaikuttavuutta ja relevanssia sekä edistää tutkimustulosten hyödyntämistä päätöksenteossa”, kertoo yksikönjohtaja Laura Raaska Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen yksiköstä. ”Suomi on ollut mukana Water JPI -verkostossa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2010. Osallistumme aktiivisesti erityisesti tehtäviin, joissa arvioidaan ja edistetään tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja sen näkyvyyttä. Emerging pollutants -konferenssin järjestäminen on yksi osa tätä tehtävää”, Raaska taustoittaa.

Konferenssi on tarkoitettu alan tutkijoiden lisäksi päätöksentekijöille sekä teollisuuden ja järjestöjen edustajille. Puheenvuorot ja keskustelut tarjoavat ajankohtaisia näkökulmia ja tutkittua tietoa oman asiantuntijuuden ja päätöksenteon tueksi.

Water JPI on yleiseurooppalainen vesitutkimusohjelma, jolla etsitään yhteisiä ratkaisuja vesialan ongelmiin.

Tutustu konfenssin ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla. Voit seurata keskustelua Twitterissä aihetunnisteella #waterjpihelsinki.

Lisätietoja

Vasemmalta: Kata-Riina Valosaari, Laura Raaska, Harri Hautala ja Laura Forsström.

Tapahtuman verkkosivu:

 

Viimeksi muokattu 1.6.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »