Suomen Akatemia mukana Helsingin kirjamessuilla

18.10.2018

Suomen Akatemia on tänä vuonna mukana Helsingin kirjamessujen Tiedetorilla kahdella ohjelmanumerolla torstaina 25.10. Strategisen tutkimuksen rahoittama ROSE-hanke Robotit ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuus avaa Tiedetorin ohjelman klo 10.30. Jaakko Porokuokka Laurea-ammattikorkeakoulusta kertoo palvelurobotiikasta ja tuo mukanaan Pepper-robotin, jota on mahdollista jututtaa. Ohjelma sopii kaikenikäisille.

Kirjan Kuvaan hakattu? kansikuva Iltapäivällä klo 15.30 julkistetaan uusin Tutkitusti-kirja Kiveen hakattu, jonka ovat kirjoittaneet Pyhät tekstit ja traditiot muutoksessa -huippuyksikön tutkijat. Kirja raottaa pyhien tekstien historiaa ja teksteihin tehtyjä perusteltuja ja dokumentoituja muutoksia vieden samalla pohjaa fundamentalismilta. Esimerkiksi Raamatun muuttumattomuus on illuusio: vanhat käsikirjoitukset ovat aina olleet erilaisia sekä kokoonpanoltaan että sisällöltään. Muinaiset tekstit ovat suodattuneet meidän aikaamme lukuisten kirjureiden ja kääntäjien kätten kautta. Näistä teemoista keskustelevat kirjan toimittajat huippuyksikön johtaja Martti Nissinen, tiedottaja Leena Vähäkylä ja tutkijatohtori Katja Kujanpää.

Kirjan on kustantanut Gaudeamus, jonka verkkokaupasta se on jo tilattavissa. Messuilla sitä myydään esityksen jälkeen Tiedetorin kirjamyyntipöydällä ja koko messujen ajan Gaudeamuksen osastolla. 

Tervetuloa seuraamaan myös muuta Tiedetorin ohjelmaa torstaina ja perjantaina. Mukana on jälleen useita tiedeorganisaatioita.

Gaudeamuksen verkkokirjakauppa 

Tiedetorin ohjelma http://www.tiedetori.fi/

Viimeksi muokattu 18.10.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »