Sinisen biotalouden hankkeita rahoitettiin 1,4 miljoonalla

2.2.2018

Maa- ja metsätalousministeriö ja Etelä-Savon ELY-keskus ovat jakaneet 1,42 miljoonaa euroa kymmenelle hankkeelle vesialan kansainvälistymiseen, vesistömatkailuun sekä vesistöjen ravinteiden ja energian uudenlaiseen hyödyntämiseen. Rahoitushaku on osa sinisen biotalouden kehittämissuunnitelman toteutusta. Visiona on, että sininen biotalous on vuoteen 2025 mennessä vahva kasvusektori ja yritystoiminta kehittyy sopusoinnussa vesiympäristön hyvän tilan kanssa. Suomen Akatemia on ollut keskeisessä roolissa sinisen biotalouden kansallisen kehittämissuunnitelman valmistelussa ja toteutuksessa.

Nyt rahoitetuissa hankkeissa luodaan toimintamalleja, jotta Suomen vesihuoltoa uudistavien yritysten asema vahvistuisi myös globaaleilla markkinoilla. Lisäksi käynnistetään hankkeita, joilla tuotteistetaan sinilevän tunnistavaa myrkkytestiä ja kehitetään kustannustehokkaita ratkaisuja vajaasti hyödynnettyjen särkikalojen käsittelyyn ja jalostamiseen. Hankkeissa edistetään myös yksityisen sekä julkisen sektorin kumppanuuksia. Ne ovat osa hallituksen biotalouden kärkihanketta.

Sinisen biotalouden ohjausryhmässä mukana ovat maa- ja metsätalousministeriön johdolla ulkoministeriö, ympäristöministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Etelä-Savon ELY-keskus, Suomen Akatemia, Tekes (nyk. Business Finland), Pohjanmaan liitto ja Etelä-Savon liitto. Maa- ja metsätalousministeriössä valmistellaan parhaillaan sinisen biotalouden tutkimus- ja osaamisagendaa, joka lähtee lausunnoille maaliskuussa.  

Lue myös Maa- ja metsätalousministeriön tiedote  

Viimeksi muokattu 2.2.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »