Naisille suunnattu innovaatiopalkinto jaetaan toista kertaa: ehdotuksia palkinnon saajaksi otetaan nyt vastaan

18.12.2017

Eduskunta ja Tekniikan  Akatemia TAF etsivät ehdokkaita naisille suunnatun innovaatiopalkinnon  saajaksi. Organisaatiot voivat nimetä ehdokkaitaan 1.12.2017–15.2.2018.

Naisille suunnattu innovaatiopalkinto myönnetään naiselle tai naisista koostuvalle ryhmälle tieteellisesti merkittävästä innovaatiosta teknologian  tai talouden alalta. Palkinto jaetaan yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden  päivänä 1. kesäkuuta 2018, ja se on suuruudeltaan 110 000 euroa.

Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin se myönnettiin professori Hele Savinille  nanoteknologiaa soveltavasta menetelmästä, jolla valmistetaan tehokkaita  aurinkokennoja ”mustan piin” avulla. Palkinto jaetaan yhteensä kolme kertaa:  vuosina 2017, 2018 ja 2019.

Ehdokkaita vuoden 2018 innovaatiopalkinnon saajaksi voi nimetä  1.12.2017–15.2.2018. Nimeämisiä otetaan vastaan vain organisaatioilta, kuten yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta, yliopistosairaaloilta, sairaanhoitopiireiltä, valtion tutkimuslaitoksilta, tiedeakatemioilta, yrityksiltä ja säätiöiltä.  Palkinto kattaa kaikki talouden ja teknologian alat, kuten esimerkiksi  bioteknologian, lääketieteellisen teknologian, materiaaliteknologian,  ympäristöteknologian sekä tieto- ja viestintäteknologian. Palkittavien  innovaattoreiden tulee olla Suomen kansalaisia. Nimeämiset toimitetaan  sähköisesti osoitteessa taf.fi/innovaatiopalkinto.
  
 
Palkinto korostaa  naisten asemaa innovaatiotoiminnassa 
 
Vuonna 2016 eduskunta juhlisti yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden  110-vuotista historiaa perustamalla naisille suunnatun teknologiaan ja  talouteen liittyvän innovaatiopalkinnon. Palkinto korostaa innovaatioiden  tärkeyttä nyky-yhteiskunnassa ja tunnustaa naisten merkittävän osuuden uusien  innovaatioiden tuottamasta talouskasvusta.
 
Palkinto edistää naisten mahdollisuuksia tuoda esille erityisosaamistaan ja  esittää uusia ajatuksia yhteiskunnallisesti tärkeillä aloilla teknologian ja  talouden parissa. Samalla tuetaan uusia innovaatioita ja uutta tutkimusta,  jotka tuottavat Suomelle merkittävää yhteiskunnallista pääomaa sekä  taloudellista hyvinvointia. Palkittavan innovaation ei kuitenkaan tarvitse  olla uusi, eli aiemmin julkaisematon.
 
Palkintoprosessin toteutuksesta ja sen hallinnoinnista vastaa Tekniikan Akatemia TAF, jonka  ehdotuksesta eduskunnan kansliatoimikunta on asettanut palkintoraadin  arvioimaan nimetyt ehdokkaat. Palkintoraati valitsee nimettyjen ehdokkaiden  joukosta korkeintaan kymmenen parasta kandidaattia. Eduskunnan  kansliatoimikunta valitsee voittajan parhaiksi arvioitujen ehdokkaiden  joukosta, ja eduskunnan puhemies luovuttaa palkinnon voittajalle tai  voittajille 1.6.2018.
  
  
 Lisätietoja palkinnosta:  
 Maija-Leena Paavola, eduskunnan pääsihteeri, maija-leena.paavola@eduskunta.fi
 Marja Makarow, hallituksen puheenjohtaja, Tekniikan Akatemia TAF, marja.makarow@helsinki.fi
  
 Lisätietoja  nimeämisestä:
 Eeva Sievi, operatiivinen johtaja, Tekniikan Akatemia TAF, eeva.sievi@taf.fi
 
 

 

Viimeksi muokattu 11.1.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »