Eurooppalainen molekyylibiologian tutkimuslaitos EMBL – avoin suomalaisille tutkijoille

Eurooppalainen molekyylibiologian tutkimuslaitos EMBL – avoin suomalaisille tutkijoille

4.10.2018

EMBL on yli 20 jäsenvaltion yhteinen molekyylibiologian tutkimuslaitos, jonka tutkimusohjelmiin myös suomalaiset tutkijat ja opiskelijat voivat hakeutua. Pääpaikka on Heidelbergissä, Saksassa. 

Mihin EMBL keskittyy, Suomen Akatemian johtava tiedeasiantutija Merja Särkioja?

EMBL:ssä tehdään biologista perustutkimusta molekyyleistä organismien tasolle asti sekä kehitetään alalle uusia tutkimusmenetelmiä ja instrumentteja. EMBL on tunnettu muun muassa biologisesta kuvantamisesta ja bioinformatiikasta.

Miksi Suomi kuuluu EMBL:ään ja miten?

Korkeatasoinen molekyylibiologian tutkimus edellyttää arvokkaita laitteita ja palveluita. Esimerkiksi biologinen kuvantaminen on niin vaativaa, että harva maa pystyisi tuottamaan palvelut yksin. Kansainvälisellä yhteistyöllä pienikin maa saa vuotuista jäsenmaksuaan vastaan maailmanluokan palvelut. Suomi maksaa jäsenyydestään Suomen Akatemian kautta noin puolitoista miljoonaa euroa vuodessa. EMBL on yksi kansainvälisistä tutkimusinfrastruktuureista, joihin Suomi kuuluu ja joita Suomen Akatemia rahoittaa.

Miten suomalainen opiskelija tai tutkija voi hyödyntää EMBL:ää?

Suomalaiset opiskelijat voivat hakea opiskelija- ja harjoittelijaohjelmiin sekä tohtoriohjelmiin. Suomalaiset tutkijat puolestaan voivat hakea tohtorintutkinnon suorittaneiden ohjelmiin sekä avoimiin 3–5 vuoden määräaikaisiin tutkijan tehtäviin, joista EMBL ilmoittaa verkkosivuillaan. Moni on löytänyt sopivan tehtävän myös omien kontaktiensa avulla, ja saanut siihen ulkopuolisen rahoituksen esimerkiksi Suomen Akatemialta. EMBL:n tehtäviä ei varata tietyille jäsenmaille, vaan jokainen hakija osallistuu tiukkaan kansainväliseen kilpailuun.

Mitä muita työpaikkoja EMBL tarjoaa?

EMBL tarjoaa töitä myös tutkimusta tukevalle henkilöstölle esimerkiksi tietotekniikan ja laboratoriotyön ammattilaisille. Kaiken kaikkiaan EMBL:ssä työskentelee yli 1 600 ihmistä yli 80 maasta, kuudessa eri toimipisteessä viidessä maassa.

Mitä muuta EMBL tarjoaa tutkijoille ja tutkimuslaitoksille?

EMBL järjestää kursseja, konferensseja ja työpajoja. Akateemiset tutkimusryhmät voivat myös ostaa EMBL:n tutkimuspalveluja jäsenhintaan muun muassa kuvantamisen ja genomitutkimuksen aloilta. On myös tutkimuslaitoksia, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä EMBL:n kanssa EMBL-yhteistyöverkostoissa. Suomessa tällainen on Helsingin yliopistoon kuuluva Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM, joka kuuluu EMBL:n pohjoismaiseen molekyylilääketieteen verkostoon. 

Viimeksi muokattu 4.10.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »