Atte Moilaselle kansainvälinen suojelubiologian palkinto

13.6.2018

Tutkimusjohtaja Atte Moilanen Helsingin yliopistosta on saanut kansainvälinen luonnonsuojelun edistämisen seuran SCB:n tunnustuksen tietojenkäsittelytieteen ja matematiikan menetelmien kehittämisestä kestävän kehityksen, ekologiaan pohjaavan maankäytön ja luonnonsuojelun päätösanalyysin tueksi. Palkinto jaettiin SCB:n konferenssissa Jyväskylässä 13.6.2018.Atte Moilanen, Bengt-Gunnar Jonsson, Anikó Kovács-Hostyánszki

Kuvassa: Atte Moilanen, Bengt-Gunnar Jonsson, Anikó Kovács-Hostyánszki

Sekä ekologina että insinöörinä Moilanen on tuonut uudenlaisen näkökulman tutkimukseen kehittämällä laskennallisia menetelmiä suurten luontoa kuvaavien aineistojen käsittelyyn yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi.

Tällä hetkellä Moilanen toimii muun muassa varajohtajana Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Metsäluonnon monimuotoisuuden suojelu ja hiilen sitominen muuttuvassa ympäristössä -hankkeessa. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen Akatemian rahoittamana tutkijatohtorina ja akatemiatutkijana Metapopulaatiobiologian tutkimuksen huippuyksikössä. Ympäristöministeriö on tukenut Moilasen kehittämien menetelmien laajaa hyödyntämistä Suomen ympäristöhallinnossa vuodesta 2010. Nyt palkittujen menetelmien kehitystä on rahoittanut myös Euroopan tutkimusneuvosto (ERC).  

Moilanen on ensimmäinen suomalainen, joka saa tunnustuksen. Häntä ennen sen ovat saaneet muun muassa Al Gore ja David Attenborough.

Kuva: Joona Lehtomäki, Suomen Akatemia

Viimeksi muokattu 13.6.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
SAAVUTETTAVUUS »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »