SV EN

Kehoon ja seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat ovat erillisiä muista psykologisista ongelmista

26.5.2017

Kehoon ja seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat muodostavat erillisen ryhmän psykologisia ongelmia, jotka ovat yleisimpiä keski-ikäisillä naisilla. Tämän osoittaa uusi tieteellinen tutkimus, joka on Suomen Akatemian rahoittama.

Tutkimus osoittaa, että psykologiset ongelmat, jotka liittyvät henkilön kehoon ja seksuaalisuuteen (tyytymättömyys omaa kehoa kohtaan, syömishäiriöt ja seksiin liittyvä ahdistus) ovat yhteydessä toisiinsa, mutta eivät ole vahvasti yhteyksissä ulospäin (väkivaltaisuus ja päihderiippuvuus) tai sisäänpäin (ahdistus ja masennus) suuntautuviin psykologisiin ongelmiin. Naiset raportoivat enemmän kehtoon ja seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia kuin miehet.

Käyttäen vastauksia 13 000 suomalaiselta mieheltä ja naiselta Åbo Akademin tutkijat ovat osoittaneet, että kehoon ja seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat eivät pelkästään heijastele ulospäin tai sisäänpäin suuntautuvia psykologisia ongelmia kuten aikaisemmin on ajateltu. Kun ikä- ja sukupuoliryhmiä verrattiin, keski-ikäiset naiset raportoivat näitä ongelmia eniten.

Tutkimuksen tuloksia, jotka on julkaistu tiedelehdessä PLoS One, voidaan käyttää hyväksi psykologisten ongelmien diagnosoinnissa ja tällaisten ongelmien hoidossa.

 

Nettijulkaisu on luettavissa osoitteessa:

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0177674

Lähde: Åbo Akademin tiedote

Viimeksi muokattu 26.5.2017
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »