Toimikuntatyön kehittämistä pohditaan

16.12.2016

Suomen Akatemian toimikuntatyön kehittämistä ja uudistamista käsitelleen työryhmän raportti on valmistunut. Akatemian hallintoviraston sisäisen työryhmän valmistelemassa raportissa kuvataan toimikuntatyön nykytila ja eri toimijoiden rooli siinä. Hanke toteutettiin osana Akatemian strategian toimeenpanoa. Suomen Akatemian hallitus käsitteli raporttia joulukuun kokouksessaan 15.12.2016.  

Keskustelun pohjaksi tuotetussa raportissa tarkastellaan erilaisia vaihtoehtoja, joiden pohjalta Akatemian hallitus, hallintovirasto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö voivat edetä konkreettisiin toimenpiteisiin. Akatemian hallituksen mielestä on tarpeellista keskustella eri vaihtoehdoista toimikuntatyön kehittämiseksi. Toimikuntien rakenteen ja toiminnan tarkastelun tavoitteena on tunnistaa ne toimet, joiden kautta toimikuntatyötä voisi kehittää vastaamaan nykyistä paremmin tämän ajan ja seuraavien vuosikymmenten toimintaympäristön ja tutkimustyön muutoksia tieteen korkean kansainvälisen laadun tukemiseksi.

Tarkastelussa on syytä huomioida myös mahdolliset säädösmuutostarpeet ja vuonna 2019 aloittavien toimikuntien jäsenten nimitysprosessi.

Raportin valmistelussa on keskusteltu laajasti eri sidosryhmien kanssa. Työssä on selvitetty muun muassa kansainvälisiä toimintamalleja. Lisäksi on perehdytty siihen, miten toimikuntien ja niiden jäsenten rooli on vuosien varrella muuttunut ja miten työskentelyä voisi kehittää.

Raportti: Toimikuntatyön kehittäminen - Työryhmän raportti keskustelun pohjaksi Suomen Akatemian toimikuntien työn tarkastelemista varten (pdf)

Viimeksi muokattu 16.12.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »