Ennätysmäärä ehdokkaita Millennium-teknologiapalkinnon saajaksi

9.9.2015

Joka toinen vuosi myönnettävän Millennium-teknologiapalkinnon saajiksi on tänä vuonna ehdotettu ennätysmäärä ehdokkaita. Yliopistot, tutkimuslaitokset ja yritykset ovat ehdottaneet määräajan loppuun mennessä 79 innovaatiota palkinnon arvoiseksi. Määrä on kaksi kertaa isompi kuin edellisellä kerralla vuonna 2013. Miljoonan euron arvoinen palkinto jaetaan seuraavan kerran vuonna 2016.

Myös palkinnon saajaksi sopivia henkilöitä nimettiin enemmän kun koskaan, 114 (45 vuonna 2013). Suomalainen tiedeyhteisö oli ennätyksellisen aktiivinen nimeämisissään. Eniten kandidaatteja on ehdolla Euroopasta ja Yhdysvalloista. Teknologia-alueittain tarkasteltuna eniten ehdokkaita saatiin materiaali- ja prosessiteknologian, sekä  terveysteknologian ja biolääketieteen aloilta.

Tekniikan Akatemian (TAF) myöntämä Millennium-teknologiapalkinto annetaan joka toinen vuosi täysin uudelle innovaatiolle, joka parantaa ihmisten elämänlaatua ja tukee kestävää kasvua. Palkinto on yksi maailman tärkeimmistä innovaatiopalkinnoista.

Nimetyt ehdokkaat arvioi kuluvan syksyn ja talven aikana kansainvälinen palkintolautakunta. Päätöksen palkinnon saajasta tekee TAF:n hallitus, jonka puheenjohtaja on Suomen Akatemian tutkimuksesta vastaava ylijohtaja, professori Marja Makarow. Palkinnon voittaja julkistetaan 24.5.2016 Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa järjestettävässä palkinnonjakotilaisuudessa, jonka suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö

Millennium-teknologiapalkinto hyvin onnistuneine nimeämiskierroksineen markkinoi Suomea korkean teknologian maana ja todistaa korkealaatuisen tutkimuksen keskeisestä roolista murroksellisten, kaupallisesti kilpailukykyisten teknologioitten perustana.

Lähde: Tekniikan Akatemian tiedote www.taf.fi

Viimeksi muokattu 9.9.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »