Ylä-Herttualasta arvostetun julkaisusarjan päätoimittaja

Yhdysvaltain geeni- ja soluterapian yhdistys ASGCT on valinnut akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualan kansainvälisesti arvostetuimman geeniterapian alan tieteellisen lehden Molecular Therapyn päätoimittajaksi. ASGCT on maailman johtava geeniterapian alan tutkijayhteisö, jonka perustajajäseniin akatemiaprofessori Ylä-Herttuala kuuluu. ASGCT julkaisee yhdessä Nature Publishing Groupin kanssa Molecular Therapy -lehteä, joka on geeniterapian alan kansainvälisesti arvostetuin tieteellinen lehti.

Tieteellisessä julkaisusarjassa raportoidaan vertaisarvioituja tutkimustuloksia sekä geeni- ja soluterapian kliinisistä sovellutuksista että perustutkimuksesta ja geenisiirtovektorien kehityksestä. Molecular Therapy on alan johtava lehti maailmassa ja akatemiaprofessori Ylä-Herttuala on ollut mukana lehden toimituskunnassa jo useamman vuoden ajan. Nyt hänet valittiin useiden hakijoiden joukosta lehden neljänneksi päätoimittajaksi vuonna 2015 alkavaksi viisivuotiskaudeksi. Hän on ensimmäinen eurooppalainen tutkija, joka on valittu ASGCT:n tieteellisen lehden päätoimittajaksi.

Valinta on erittäin merkittävä tunnustus Ylä-Herttualan Kuopiossa tekemälle pitkäjänteiselle geeniterapian tutkimustyölle ja kertoo myös ASGCT:n halusta varmistaa Molecular Therapy -julkaisun globaali johtoasema maailmanlaajuisesti nopeasti etenevän geeni- ja soluterapian tutkimusalueella. Ylä-Herttuala on aiemmin toiminut Euroopan geeni- ja soluterapian yhdistyksen ESGCT:n presidenttinä sekä useissa ASGCT:n toimielimissä. Päätoimittajana hän vastaa lehden linjasta, vertaisarvioinnin tasapuolisuudesta ja tulevaisuuden visioista. Lisäksi hän kehittää verkkopohjaista julkaisutoimintaa.

Lisätietoja antaa akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttuala, sp. seppo.ylaherttuala (at) uef.fi

Lähde: Itä-Suomen yliopiston tiedote 

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »