EN

Water JPI:n uusi strateginen tutkimus- ja innovaatioagenda vuosille 2014-2016 julkistettu

29.10.2014

Water JPI, EU:n yhteinen ohjelmasuunnittelualoite vesitutkimuksen alalla, on julkaissut uuden strategisen tutkimus- ja innovaatioagendansa sekä sen toimeenpanosuunnitelman vuosille 2014–2016.

Water JPI:n tutkimus- ja innovaatioagenda pyrkii tunnistamaan uusia vesialan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotarpeita sekä niihin liittyviä tavoitteita. Toimeenpanosuunnitelma taas kartoittaa agendassa esitettyjen tavoitteiden vaatimia toimenpiteitä. Tutkimusagenda ja toimeenpanosuunnitelma muodostavat yhdessä tärkeän virstanpylvään koko Water JPI -aloitteelle.

Komission tutkimuspääosaston johtaja Robert-Jan Smits kertoi julkistamistilaisuudessa Brysselissä 21.10. arvostavansa suuresti niitä toimia, joihin Water JPI:n puitteissa on jo ryhdytty. Hän antoi myös tunnustusta tilaisuudessa esitetyille uusille tavoitteille. Tutkimuspääosaston ympäristöasioista vastaava johtaja Kurt Vandenberghe puolestaan korosti veden merkitystä elämälle ja talouskasvulle. Vandenberghen mukaan komissio on hyvin kiinnostunut Water JPI -aloitteesta, koska se voi jouduttaa Euroopan vesipolitiikan tavoitteiden saavuttamista.

Water JPI on yhteiseurooppalainen ohjelmasuunnittelualoite, jonka tavoitteena on selvittää, miten kestävän talouden edellyttämät kestävät vesihuoltojärjestelmät Euroopassa ja muualla maailmassa voidaan järjestää. Aloitteen tavoitteena on myös vahvistaa Euroopan johtavaa asemaa ja kilpailukykyä vesialalla sekä parantaa kansallisten ja alueellisten vesialan tutkimusohjelmien yhteensovittamista.

Lisätietoja:

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »