Avoimen tiedon mahdollisuudet esillä Avoin Suomi 2014 -messuilla

(05.05.14)

Avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvien Avoin Suomi 2014 -messujen ilmoittautuminen on avattu suurelle yleisölle.

Valtioneuvoston kanslian yhdessä yhteistyötahojen kanssa järjestämä suurtapahtuma pidetään Helsingin Wanhassa Satamassa 15.–16. syyskuuta.

Messujen ohjelmassa on kansainvälisiä ja suomalaisia puheenvuoroja, keskustelua sekä avoimia työpajoja. Tapahtuman pääpuhuja on yhdysvaltalainen avoimen tiedon visionääri, professori Beth Simone Noveck, joka kertoo tiedon avaamisen yhteiskunnallisesta merkityksestä, mahdollisuuksista ja vaikutuksista. Noveck on toiminut presidentti Obaman ja pääministeri Cameronin avoimen hallinnon neuvonantajana.

Huippuluokan kansainvälisten puhujien lisäksi paikan päällä kuullaan kotimaisia avoimen tiedon ammattilaisia sekä ihmisiä menestystarinoiden takana. Myös Suomen Akatemia on mukana tapahtumassa.

Ensimmäisen, erityisesti päättäjille suunnatun päivän ohjelma keskittyy avoimen tiedon mahdollisuuksiin. Toisena päivänä syvennytään konkreettisten erimerkkien avulla siihen, kuinka avointa tietoa voidaan hyödyntää, ja ohjelma on kohdennettu etenkin tutkijoille, kansalaisjärjestöjen aktiiveille sekä yritysten ja hallinnon asiantuntijoille. 

Messujen ohjelmaa voi seurata myös verkossa online-lähetyksen kautta.

Lisää aiheesta:

Lähde: Valtioneuvoston kanslian tiedote

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »