Aalto-yliopisto mukana CERNin innovaatiohankkeessa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN on käynnistänyt uudentyyppisen innovaatiohankkeen IdeaSquaren yhteistyössä eri eurooppalaisten tahojen kanssa. Suomesta mukana on erityisesti Aalto-yliopiston Design Factory. Suomessa yhteistyötä vetää Design Factoryn johtaja, professori Kalevi Ekman.

Hanketta varten avataan uusi rakennus, jossa toteutetaan erilaisia innovaatiokokeita. Niihin osallistuu Cernin tutkijoita ja insinöörejä sekä toisaalta monialaisia maisteritason yliopisto-opiskelijaryhmiä hankkeessa mukana olevista yliopistoista. Ryhmissä on mukana tuotesuunnittelun, kansainvälisen liiketoiminnan ja eri insinöörialojen opiskelijoita. IdeaSquaressa tehdään rinta rinnan tieteellistä tutkimustyötä Cernin omiin tarpeisiin ja projekteja, joissa haetaan aktiivisesti yhteyksiä lyhyemmän tähtäimen yhteiskunnallisiin tarpeisiin. Tämä työskentelytapa on Cernille uutta, ja IdeaSquaressa haetaan siitä kokemusta.

Yksi pilottihanke on jo käynnissä. Challenge Based Innovation -nimiseen hankkeeseen osallistuu opiskelijoita Suomesta, Norjasta, Kreikasta, Espanjasta, Italiasta ja Australiasta. Tällä hetkellä mukana on 46 opiskelijaa ja kuusi ryhmää keskittyy omalta osaltaan ratkomaan keskeisiä yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten esimerkiksi kuinka auttaa vanhuksia tai näkörajoitteisia ihmisiä.

Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri osallistui IdeaSquaren avajaisiin 9.12. ja esitti tervehdyksensä Cernin neuvostolle, jonka jäsenet oli kutsuttu myös tilaisuuteen. Hän allekirjoitti myös aiesopimuksen Cernin kanssa pidemmän aikavälin yhteistyöstä ATTRACT-nimiseen aloitteeseen liittyen (www.attract-eu.org), josta parhaillaan neuvotellaan Euroopan komission kanssa. Toteutuessaan koko laajuudessaan hanke voisi jopa sisältää useita satoja rahoitettavia innovaatiohankkeita, joiden toteutukseen Aalto aktiivisesti osallistuisi.

 

Lisää tietoa:

Lähde: Cernin tiedote

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »