SHOK-johtoryhmä: Lisää terävyyttä SHOKeihin

26.4.2013


Vuoden alussa julkaistu kansainvälinen arvio esitti useita kriittisiä huomioita Strategisen huippuosaamisen keskittymien eli SHOKien toiminnasta. SHOKien johtoryhmä on nyt laatinut keskeiset linjauksensa keskittymien kehittämiseksi.

Johtoryhmä arvioi, että keskittymien toiminta on edelleen tarpeellista ja kehityskelpoista. Toimintaa on kuitenkin uudistettava merkittävästi. Ryhmän puheenjohtaja, vuorineuvos Stig Gustavson haluaa terävöittää keskittymien toimintaa.

- Huippututkimuksen painoarvoa ja merkitystä uusien liiketoimintojen syntymisille täytyy lisätä, Gustavson painottaa.

Johtoryhmä esittää viisi keskeistä kehityskohdetta:

1.     Toiminta kohdistetaan nykyistä terävimpiin osaamiskärkiin.
2.     SHOKeista luodaan entistä vahvempi verkottumisalusta yrityksille ja huippututkimukselle.
3.     Kilpailu rahoituksesta lisääntyy.
4.     Arviointimalli ja -mittarit uudistuvat.
5.     Johtaminen ja organisointi uudistuvat.

Keskittymien on panostettava aihioihin, joissa Suomi voi nousta kansainväliselle huipulle. Tavoitteena on synnyttää ohjelmista kansainvälisesti vetovoimaisia tutkimusympäristöjä. Keskittymien toimintaa ohjataan rahoituksella nykyistä kunnianhimoisempaan ja kansainvälisempään suuntaan.

TEM:n nimittämän SHOKien johtoryhmän keskeisenä tehtävänä on tehdä ehdotuksia ja aloitteita keskittymien toiminnan kehittämiseksi yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Johtoryhmä seuraa myös ehdotustensa toteuttamista.

SHOK-toiminnasta vastaa kuusi eri teollisuuden aloille perustettua voittoa tavoittelematonta osakeyhtiötä, joiden osakkaita ovat aihealueen keskeiset yritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset. Noin 40 prosenttia keskittymien rahoituksesta on yksityistä panostusta ja loput julkista rahoitusta.

SHOKien johtoryhmän jäsenet ja johtoryhmän tehtävät: http://www.tekes.fi/fi/community/Miten_ohjataan/1276/Miten_ohjataan/2779

Johtoryhmän kehittämislinjaukset: www.tem.fi/shok

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 26.4.

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »