Etsi, löydä ja osallistu – hyödyllisiä työkaluja tiedekasvatuksesta kiinnostuneille  

Eurooppalaiset Scientix- ja Science in School -verkkopalvelut tarjoavat kiinnostavia sisältöjä opettajien, tutkijoiden, lasten vanhempien ja muiden tiedekasvatuksesta kiinnostuneiden käyttöön.

Euroopan kouluverkon ylläpitämä Scientix-portaali sisältää muun muassa opetusmateriaaleja, tutkimustuloksia ja uutisia sadoista Euroopan unionin rahoittamista tiedekasvatushankkeista. Opettajat voivat käyttää Scientixin sisältämää aineistoa opetustyön tukena ja jakaa myös muille omia materiaalejaan. Portaali tarjoaa myös muille tiedekasvatuksen parissa työskenteleville hyödyllisen alustan, jossa voi vaihtaa näkemyksiä ja jakaa tietoa parhaista tiedekasvatuskäytännöistä.

Scientix-portaalin materiaalit julkaistaan kuudella kielellä (englanti, ranska, saksa, espanja, italia ja puola), mutta pyydettäessä kaikki aineistot saa myös suomen kielelle käännettynä.

Science in School edistää inspiroivaa tiedeopetusta

Verkossa ja painettuna lehtenä julkaistava Science in School -lehti sisältää hyödyllisiä opetusmateriaaleja erityisesti biologian, fysiikan, kemian, geotieteiden, konetekniikan ja lääketieteen aloilta. Julkaisussa nostetaan esiin tuoreimpia tutkimusuutisia ja ajankohtaisia tiedeopetuksen projekteja, sekä tulevia opettajille ja kouluille suunnattuja tapahtumia.

Science in School edistää opettajien, tutkijoiden ja muiden tiedeopetuksesta kiinnostuneiden välistä vuorovaikutusta tarjoamalla verkkojulkaisussaan lukijoille sekä avoimen että kirjautumista vaativan keskustelufoorumin.   

Verkkopalveluun rekisteröidyttyään lukija pääsee tilaamaan painetun lehden, joka toimitetaan maksutta kaikkiin Euroopan maihin. Painettu Science in School on englanninkielinen, verkkojulkaisun jutut julkaistaan useilla eri kielillä.

Science in School-lehteä julkaisee EIROforum, joka on kahdeksan merkittävän yhteiseurooppalaisen tutkimusorganisaation (CERN, EFDA-JET, EMBL, ESA, ESO, ESRF, European XFEL ja ILL) muodostama verkosto. Voittoa tavoittelemattoman lehden toimitus sijaitsee Euroopan molekyylibiologian laboratoriossa EMBL:ssä Saksassa.

Lue lisää:

Teksti: Risto Alatarvas

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »