Vanhusten turvaopastin kolmen parhaan joukkoon

10.04.12

Vanhusten turvaopastin –järjestelmä on valittu eurooppalaisen Design For All -kilpailun kolmen parhaan kilpailutyön joukkoon. Turvaopastinta on kehitetty Suomen Akatemian Jokapaikan tietotekniikka ja monimuotoinen viestintä (MOTIVE) -tutkimusohjelman hankkeessa Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden, arkkitehtuurin, lääketieteen tekniikan, VTT:n ja Oulun Diakonissalaitoksen yhteistyönä.

Turvaopastin on lievistä muistihäiriöstä kärsiville vanhuksille suunnattu opastus- ja turvajärjestelmä. Järjestelmä tukee vanhusten itsenäistä selviytymistä kotona ja kodin lähiympäristössä, esimerkiksi kauppa-asioinnissa. Järjestelmä helpottaa yhteydenpitoa vanhuksen, lähiomaisten ja tarvittaessa kuljetus- ja turvapalvelun välillä. Teknisesti järjestelmä on uudenlainen älypuhelinsovelluksen ja älykotivarustuksen sekä internetin ja mobiiliverkkopalvelun yhdistelmä.Vanhusten turvaopastinta on jatkokehitetty Tekesin TULI-ohjelman ja Rakennettu ympäristö -ohjelman projekteissa.

Design for All (DfA) on tuotteiden ja palveluiden esteettömyyteen ja saavutettavuuteen pyrkivä konsepti, jonka innovaatiot eri tieteenaloilla edistävät helppokäyttöisyyttä. Kilpailun finaali pidetään Barcelonassa 19.4.2012.

www.aka.fi/motive

Tiedote: Muistihäiriöisten vanhusten arkea helpotetaan jokapaikan tietotekniikalla

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »