Intian lääketieteellisen tutkimuksen neuvosto ja Suomen Akatemia yhteistyöhön

9.11.2012

Suomen Akatemia on solminut yhteistyösopimuksen maailman vanhimpiin lääketieteellisen tutkimuksen rahoittajiin kuuluvan The Indian Council of Medical Researchin kanssa. Sopimus mahdollistaa tutkimusrahoituksen hakemisen sekä intialaisille että suomalaisille tutkijoille. Tarkoituksena on tukea tutkijoiden välisiä yhteistutkimushankkeita ja liikkuvuutta Suomen ja Intian välillä.

ICMR:n edustajat saapuvat vierailulle Suomeen ensi vuoden alussa, jolloin tarkoituksena on sopia yhteistyön toteuttamistavoista. Alustavasti sovittuja yhteisesti kiinnostavia aiheita ovat diabetestutkimus ja kroonisten tautien, esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien tutkimus. Mahdollisia yhteishankehakuja voidaan valmistella muun muassa työpajojen avulla.

Suomen Akatemialla on jo ennestään yhteistyösopimukset kahden intialaisen tutkimuksen rahoittajaorganisaation kanssa, jotka ovat Department of Biotechnology (DBT) ja Department of Science and Technology (DST). Tarkoituksena on kehittää yhteistyötä lisäksi Indian Council of Social Science Researchin kanssa.

 

Suomen Intian lähetystöneuvos Juha Pyykkö, ICMR:n pääjohtaja V.M. Katoch ja Kv-osaston johtaja Mukesh Kumar allekirjoitustilaisuudessa New Delhissä 2.11.2012. Kuva: ICMR.

 

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »