Ikaalisten puistofilosofia-viikolle puhuja Suomen Akatemian huippuyksiköstä

4.7.12

Kolmatta kertaa järjestettävä Ikaalisten puistofilosofia-viikko 16.–20.7.2012 tuo keskieurooppalaisen keskustelun ja filosofoinnin perinteen Ikaalisten keskuspuistoon. Tänä vuonna mukana on myös TM Hanna Ronikonmäki Suomen Akatemian filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen huippuyksiköstä.

Perinteisesti puistofilosofia -viikon teemat nostetaan esiin yleisön joukosta, mutta paikalla on päivittäin myös eri yhteisöjen edustajia alustamassa jotakin teemaksi nostettua aihetta. Alustuksen jälkeen yleisössä keskustellaan vilttien ja piknik-tarvikkeiden kera aiheesta ja lopuksi tuodaan yhteisesti esille syntyneet ajatukset.

”Tarkoituksena on pohtia yhteisvoimin, miten kuolemaan ja sen herättämiin tunteisiin voi suhtautua, kun lähtökohtana on tietoisen elämän loppu”, Ronikonmäki kuvailee omaa alustustaan. Hän lupaa tuoda esille myös filosofian historiallisia näkökulmia kuolemanpelon kohtaamiseen.

Vapaa pääsy kaikille

Tapahtuman järjestäjänä toimii Ikaalisten kulttuuritoimi ja aate-ja oppihistorian opiskelija Antti Sorri Oulun yliopistosta. ”Puistofilosofointi ei ole väittelytilaisuus, vaan mahdollisuus tuoda omat näkemyksensä esiin erilaisista asioista. Absoluuttista oikeata tai väärää vastaustahan ei välttämättä ole olemassakaan!” Sorri kertoo.

Sorri toivottaa kaikki tervetulleiksi harrastamaan elämää lähellä olevaa filosofista keskustelua 16.–20.7. Ikaalisten keskuspuistoon. ”Tapahtuma on maksuton ja soveltuu kaikille kulttuuriin, rotuun, sukupuoleen, uskontoon ja ikään katsomatta. Ota ystäväsi, viltti ja piknik-kori mukaan!”

Tapahtuman ohjelman ja aikataulun löydät täältä.

 

Kuva: Ilkka Huhta

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »