SV EN

Akatemia solmi yhteistyösopimuksen Brasilian São Paulon osavaltion kanssa

(17.02.12)

Suomen Akatemia on solminut tutkimusrahoitusta koskevan yhteistyösopimuksen Brasilian São Paulon osavaltion tutkimusrahoittajan FAPESPin (São Paulo Research Foundation) kanssa. Sopimus solmittiin pääministeri Jyrki Kataisen Brasilian vierailun aikana torstaina 16. helmikuuta Kataisen ja São Paulon kuvernöörin Geraldo Alckminin tapaamisen yhteydessä. Sopimuksen allekirjoitti Akatemian puolesta Suomen Brasilian suurlähettiläs Jari Luoto. FAPESPin puolesta sopimuksen allekirjoitti pääjohtaja Celso Lafer.

Kuvassa vasemmalta Jari Luoto, Celso Lafer, Jyrki Katainen ja Geraldo Alckmin (kuva: Cris Castello Branco / Government of the State of Sao Paulo)

Sopimus aloittaa Akatemian ja FAPESPin tutkimusrahoitusta koskevan yhteistyön myöhemmin määriteltävillä aloilla. Yhteistyö koskee erityisesti yhteisten tutkimushankehakujen järjestämistä, mutta myös tutkijaliikkuvuuden tukemista rahoitettujen hankkeiden puitteissa ja yhteisten seminaarien järjestämistä suomalaisten ja brasilialaisten tutkijoiden verkottumisen edistämiseksi.

FAPESP rahoittaa sekä perus- että soveltavaa tutkimusta São Paulon osavaltion alueella. Sen vuotuinen budjetti on noin 500 miljoonaa USA:n dollaria. São Paulon osavaltio on Brasilian 27 osavaltiosta kehittynein. Osavaltion bruttokansantuote on 35 prosenttia koko Brasilian bruttokansantuotteesta. São Paulossa tehdään noin puolet koko Brasiliassa tehtävästä tutkimuksesta tieteellisten julkaisujen ja suoritettujen tohtorintutkintojen määrällä mitattuna.

FAPESPin lisäksi Akatemialla on ollut yhteistyösopimus Brasilian kansallisen tason tutkimusrahoittajan CNPq:n (National Council for Scientific and Technological Development ) kanssa jo vuodesta 2006.

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »