FI SV

Synteettinen biologia (FinSynBio) 2013-2019

Geenien ja geenien koodaamien proteiinien toiminnan ja solujen aineenvaihduntareittien ymmärtämisellä sekä biologisen mallintamisen avulla on edetty vaiheeseen, jolloin biologiaan on kehittynyt uusi insinöörimäinen lähestymistapa, synteettinen biologia. Synteettisen biologian tutkimisessa ei enää välttämättä selvitetä luonnollisten biologisten rakenteiden toimintaa sellaisenaan, vaan päinvastoin kyetään rakentamaan mallintamisen ja suunnittelun avulla jo tunnetuista tai uusista biologisista rakennuspalikoista halutun toiminnan mukaisia uusia monimutkaisempia toiminnallisia rakenteita.

Synteettisen biologian avulla voidaan uudistaa monia teollisia prosesseja, tehdä niistä vähemmän saastuttavia sekä energia- ja raaka-ainetehokkaampia. Biologisten järjestelmien muokkaamiseen sisältyy myös yhteiskunnallisia ja eettisiä kysymyksiä, joiden ratkaisua voidaan edistää muun muassa hyvällä tiedeviestinnällä.

Synteettisen biologian (FinSynBio) -akatemiaohjelmassa eri taustan omaavat tutkijat yhdistivät omia erilaisia lähestymistapojaan ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti biologisten prosessien tai rakenteiden muokkaamiseen halutunlaisiksi. 

Connect with us
Facebook  Twitter YoutubeLinkedInSlideshare
SWITCHBOARD +358 295 335 000
REGISTRY +358 295 335 049
FAX +358 295 335 299
   
EMAIL firstname.lastname@aka.fi
OFFICE HOURS Mon–Fri 8.00–16.15
   
STAFF DIRECTORY »
DATA PROTECTION »
CONTACTS & INVOICING »
QUESTIONS & FEEDBACK »