SV EN

Synteettinen biologia (FinSynBio) 2013-2019

Geenien ja geenien koodaamien proteiinien toiminnan ja solujen aineenvaihduntareittien ymmärtämisellä sekä biologisen mallintamisen avulla on edetty vaiheeseen, jolloin biologiaan on kehittynyt uusi insinöörimäinen lähestymistapa, synteettinen biologia. Synteettisen biologian tutkimisessa ei enää välttämättä selvitetä luonnollisten biologisten rakenteiden toimintaa sellaisenaan, vaan päinvastoin kyetään rakentamaan mallintamisen ja suunnittelun avulla jo tunnetuista tai uusista biologisista rakennuspalikoista halutun toiminnan mukaisia uusia monimutkaisempia toiminnallisia rakenteita.

Synteettisen biologian avulla voidaan uudistaa monia teollisia prosesseja, tehdä niistä vähemmän saastuttavia sekä energia- ja raaka-ainetehokkaampia. Biologisten järjestelmien muokkaamiseen sisältyy myös yhteiskunnallisia ja eettisiä kysymyksiä, joiden ratkaisua voidaan edistää muun muassa hyvällä tiedeviestinnällä.

Synteettisen biologian (FinSynBio) - akatemiaohjelmassa eri taustan omaavat tutkijat yhdistävät omia erilaisia lähestymistapojaan ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti biologisten prosessien tai rakenteiden muokkaamiseen halutunlaisiksi. 

Lue lisää ohjelman teemoista, taustasta ja tavoitteista

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »