SV EN

Ilmastonmuutos – vaikutukset ja hallinta (FICCA)

Ilmastonmuutosta tutkitaan parhaillaan maailmalla laajasti ja intensiivisesti, koska sillä on monia suoria ja epäsuoria vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Ilmastonmuutoksen luonnontieteellisten ilmiöiden lisäksi tiedeyhteisö tutkii nykyisin entistä enemmän ilmastonmuutokseen sopeutumista ja hillintää.

 Ilmastonmuutokseen sopeutuminen kytkeytyy monella tavalla yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Sillä on yhteyksiä tekniikkaan, talouteen ja infrastruktuureihin sekä kulttuuriin. Ilmastonmuutoksen hillintä perustuu siihen, että ihmiskunnan päästöjä vähentämällä maapallon lämpenemistä voidaan hidastaa.

llmastonmuutoksen akatemiaohjelma FICCA (2011–2014) vastaa ilmastonmuutoksen tuomiin tieteellisiin haasteisiin laaja-alaisesti. Ohjelmassa tuetaan monitieteistä tutkimusta, joka käsittelee kohdettaan sekä yhteiskunnallisen että luonnontieteellisen tutkimuksen keinoin niin että tavoitteena on systeeminen tutkimusongelmien käsittely. Kansainväliset tutkimushankkeet lisäävät ohjelman tieteellistä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

FICCA-akatemiaohjelmaan kuuluu 11 laajaa kansallista tutkimushanketta sekä kansainvälisiä yhteishankkeita.

Lue lisää ohjelman teemoista, taustasta ja tavoitteista

Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »