EN

Tulevaisuuden osaamiselle etsitään suuntaviivoja yhteisessä teemapäivässä

Tulevaisuuden osaava ja sivistynyt Suomi

Tulevaisuuden osaamisen ja sivistyksen menestystekijöitä kartoitettiin 13.9. FinnSight-ennakointifoorumissa Helsingissä. Eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia yhteen tuovassa päivässä luotiin näkymiä siihen, mikä on suomalaisen sivistyksen ja osaamisen visio tästä eteenpäin ja millä keinoin vision tavoitteisiin päästään. Seminaarissa pohditiin työelämän muutostarpeita ja osaamisen rakennuspuita tulevaisuuden Suomen kannalta. 

Seminaarissa keskustelua ja pohdintoja vauhdittivat eturivin kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat. Mukana alustajina olivat muun muassa presidentti Tarja Halonen, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila. Tilaisuuden ulkomaisia pääpuhujia olivat kestävän kehityksen johtava asiantuntija Justin Cook (Rhode Island School of Design ja Sitra), professori Barbara Schneider (Michigan State University) ja asiantuntija, tutkija Charles Fadel (Center for Curriculum Redesign). Paneelikeskustelussa päivän aiheita pohtivat mm. opettaja Maarit Korhonen, tutkija Mona Mannevuo, kansleri Ilkka Niiniluoto ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen.

Tilaisuus on osa maan hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelua. Järjestäjinä toimivat Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtioneuvoston kanslia.

Eri organisaatioita kannustetaan myös järjestämään etätyöpajoja omilla alueillaan ja verkostoissaan. Työpajojen anti hyödynnetään tulevaisuusselonteon valmistelussa.

TIlaisuuden esitykset

Tilaisuuden videot

Tilaisuuden puhujat

Viimeksi muokattu 13.10.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »