SV EN

Tutkimusinfrastruktuurit

Suomen tutkimusinfrastruktuurien tietopankki on avattu osoitteessa infrat.avointiede.fi. Tietopankki on suunnattu tutkijoille, tutkimusinfrastruktuuripalveluiden tarjoajille sekä niiden rahoittajille. Tietopankki pyrkii edistämään tutkimusinfrastruktuurien yhteiskäyttöä ja avoimuutta kuvailemalla ja esittelemällä tutkimusinfrastruktuureja ja niiden palveluita yhtenäisellä tavalla.

Tutkimusinfrastruktuureilla tarkoitetaan välineitä, laitteistoja, tietoverkkoja, tietokantoja ja aineistoja sekä palveluita, jotka mahdollistavat eri vaiheissa tapahtuvan tutkimuksen. Ne voivat olla keskitettyjä, hajautettuja tai virtuaalisia ja ne voivat muodostaa toisiaan täydentäviä kokonaisuuksia ja verkostoja. Euroopassa on monia suuria tutkimuksen infrastruktuureja, jotka ovat monikansallisessa käytössä. 

Suomen Akatemia rahoittaa kansallisesti merkittävien ja tieteellistä tutkimusta edistävien tutkimusinfrastruktuurien hankkimista, perustamista tai olemassaolevien palvelujen vahvistamista ja laajentamista.  Akatemia rahoittaa erillisen suunnatun haun kautta sellaisia infrastruktuureja, joissa Suomi on valtiojäsenenä. Akatemian rahoituksella katetaan näiden infrastruktuurien Suomen keskusten koordinaatiokuluja.

Tutkimusinfrastruktuurihaku FIRI 2016

Tutkimusinfrastruktuurihaku on päättynyt. Hakemukset arvioidaan heinä–syyskuussa 2016 ja tutkimusinfrastruktuurikomitea tekee niistä rahoituspäätökset 2.12.2016 ja 31.1.2017. 

Lisätietoja:

Viimeksi muokattu 5.9.2016
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »