SV EN

Tutkimuksen laajempi vaikuttavuus yhteiskunnassa

Kansainvälinen ja kotimainen keskustelu tutkimuksen vaikuttavuudesta, sen mittaamisesta tai seurannasta ja sen merkityksestä on vilkastunut viime vuosina. Tieteen tila 2016 -katsaukseen tehtiin laadullisia ja määrällisiä menetelmiä yhdistävä selvitys tutkimuksen laajemmasta vaikuttavuudesta yhteiskunnassa. Selvityksessä tarkastellaan, millä eri tavoin tutkimustieto ja -osaaminen vaikuttavat tiedeyhteisön ulkopuolella ja miten vaikutukset syntyvät.

Tieteellinen tutkimus vaikuttaa yhteiskunnassa monin eri tavoin. Vaikutuksen kohteet, aikajänteet ja muodot vaihtelevat laajalti. Vaikuttavuuden painopisteet ovat eri aloilla erilaisia, ja tutkimuksen tavoitteet ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden muodot voivat vaihdella suuresti myös tieteenalojen sisällä.

Tieteen tila 2016 -katsauksessa tutkimuksen laajempaa vaikuttavuutta jäsennetään tieteen yhteiskunnallisten roolien ja tutkimuksen vaikuttavuuden reittien näkökulmista. Yksi tärkeimmistä vaikuttavuuden reiteistä on osaavat ihmiset; katsauksessa tätä reittiä tarkastellaan erityisesti tohtoreiden työelämään sijoittumisen näkökulmasta. Tälle verkkosivulle tulee lisäksi materiaalia vaikuttavuuden realisoitumisesta monivaiheisena prosessina, johon kytkeytyy tutkimuksen ja tutkimusorganisaatioiden lisäksi monia muitakin tekijöitä ja toimijoita.

Viimeksi muokattu 23.10.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »