SV EN

Elintarvikkeet, ravitsemus ja terveys 2007-2011

Nordforsk käynnisti uuden pohjoismaisen tutkimuksen huippuyksikköohjelman Food, Nutrition and Health haun syksyllä 2006. Huippuyksikköohjelman tarkoituksena oli edistää pohjoismaisen tutkimuksen tieteellistä laatua ja kansainvälistä näkyvyyttä.

Vuosina 20062011 toteutettua huippuyksikköohjelmaa rahoittivat NordForsk ja kansalliset tutkimuksen rahoittajat yhdessä. Myös Suomen Akatemia osallistui ohjelman rahoitukseen. Ohjelman vuosittainen rahoitus oli enintään 18 miljoonaa Norjan kruunua (noin 2,3 miljoonaa euroa), josta myönnetään 5-vuotinen rahoitus 3 virtuaaliselle huippuyksikköverkostolle.

Valitut huippuyksiköt:

HELGA: Nordic Health  Wholegrain Food. 
Koordinaattori Anne Tjønneland, Danish Cancer Society.

SYSDIET: Systems biology in controlled dietary interventions and cohort studies.
Koordinaattori  Matti Uusitupa, University of Kuopio.

MitoHealth: Centre for Bioactive Food Components and Prevention of Lifestyle Diseases.
Koordinaattori Rolf Kristian Berge, University of Bergen.

Huippuyksikköohjelmien päätavoite on ollut vahvistaa Pohjoismaita tukemalla tieteellisesti korkeatasoista tutkimusta ja edistämällä pohjoismaiden välisiä tutkimuskontakteja, tutkimusyhteistyötä ja tutkijoiden liikkuvuutta. Huippuyksikkö on hyvin suunniteltu ja johdettu verkosto, joka koostuu vähintään kolmen eri pohjoismaan jo olemassa olevista ja toisiaan täydentävistä tutkimusryhmistä ja muodostaa yhteisiin tavoitteisiin pyrkivän virtuaalisen yksikön. 

Viimeksi muokattu 4.2.2015
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »