SV EN

Connecting Climate Knowledge for Europe (JPI-Climate)

Eurooppa on asettanut itselleen kunnianhimoisia tavoitteita ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, siihen sopeutumisessa sekä sen haittojen vähentämisessä. Tavoitteiden saavuttamisessa keskeistä on yhteiskunnan kyky hallita ilmastonmuutoksen seurauksia. Ilmastonmuutos on yhä tärkeämpi tekijä erilaisten yhteisöjen päätöksenteossa ja sillä on myös monenlaisia taloudellisia vaikutuksia.

JPI Climate pyrkii tuomaan keskeisen tieteellisen tieteen tiedon kestävää ja sopeutuvaa Eurooppaa luovan yhteisön käyttöön. JPI Climate pyrkii systeemiseen lähestymistapaan, joka huomioi sekä luonnon että yhteiskunnan systeemien vaikutukset ympäristönmuutokseen.

 JPI Climate rakentanut yhteisellä monikansallisella prosessilla keskeisiksi työkaluikseen toiminnan vision ja strategisen tutkimusagendan teemoineen. Ne on nähtävissä hankkeen verkkosivulla (http://www.jpi-climate.eu). JPI Climate avasi ensimmäisen tutkimusrahoituksen haun syksyllä 2013. JPI Climatessa on mukana 14 varsinaista jäsenmaata, EU ei-äänestävänä jäsenenä,  tarkkailijajäseneniä sekä tarkkailijainstituutiota. Suomea edustaa johtokunnassa (Governing Board) liikenne- ja viestintäministeriö ja Suomen Akatemia. Ympäristöministeriö on edellisten lisäksi allekirjoittanut JPI Climaten toimia tukevan ponnen (Letter of Intent). Koordinaatiossa on mukana Ilmatieteen laitos ja Helsingin yliopisto. Myös monet muut suomalaiset yliopistot, tutkimuslaitokset ja tutkijat ovat mukana työryhmissä.

Lisätietoja

johtava tiedeasiantuntija 
Tuula Aarnio
puh. 029 533 5146
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Viimeksi muokattu 31.5.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »