SV EN

Agriculture, Food Security and Climate Change (FACCE JPI)

Euroopan unionin neuvosto käynnisti maataloutta, ruokaturvaa ja ilmastonmuutosta koskevan yhteisen ohjelmasuunnittelun lokakuussa 2010.  Agriculture, Food Security and Climate Change FACCE JPI  tuo yhteen 22 EU-jäsen- ja assosiaatiovaltiota, jotka sitoutuvat edistämään eurooppalaista tutkimusta kasvavan väestön tarvitseman ruoan sekä rehun, kuitujen ja biopolttoaineiden tuottamiseen liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi ilmaston muuttuessa.

Suomen toimintaa FACCEssa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö sekä Suomen Akatemia, jotka osallistuvat FACCEn toimintaan ja päätöksentekoon sekä muun muassa järjestävät tutkimushakuja. Työhön osallistuu myös tutkijoista ja muista alan toimijoista koostuva verkosto.

FACCE koordinoi kansallisia tutkimusohjelmia ja pyrkii vähentämään tutkimuksen päällekkäisyyttä ja kattamaan tietoaukkoja. FACCE pyrkii myös luomaan Euroopan tason synergioita ja kriittistä massaa näillä tutkimusaloilla. FACCE pyrkii myös edistämään tutkimusrahoituksen tehokkasta hyödyntämistä.

FACCEn tutkimusstrategia (Strategic Research Agenda, SRA) valmistui vuonna 2012 ja päivitettiin vuonna 2015. SRA toimii tutkimuksen ja innovaation tiekarttana ja ohjaa yhteisen ohjelmasuunnittelun toimintaa kohti tulevaisuutta.

Viimeksi muokattu 28.10.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »