SV EN

BiodivERsA

Suomen Akatemia liittyi kesäkuussa 2016 BiodivERsA ERA-Net Cofund -verkostoon. Verkosto kehittää luonnon monimuotoisuuteen ja ekosysteemipalveluihin liittyvää tutkimusohjelma- ja rahoitusyhteistyötä, ja sen erityistavoitteena on parantaa päätöksentekijöiden osallistamista sekä lisätä yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Akatemian jäsenyys verkostossa lisää suomalaisen tutkijayhteisön kansainvälisiä verkottumismahdollisuuksia sekä tukee kansallisia biodiversiteettifoorumeja, kuten IPBES-paneelia, GBIF:ää ja FinBIFiä. BiodivERsAssa on mukana 19 maata ja 32 organisaatiota.

BiodivERsA on tähän mennessä rahoittanut kuusi hakua partnereidensa kanssa (ml. haku FACCE JPI:n kanssa ja haku EU-komission kanssa).

Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on päättänyt lähteä rahoittamaan seuraavaa BiodivERsA:n hakua. BiodivERsA- ja Belmont Forum -verkostot avaavat yhdessä tutkimushaun BiodivScen, ”Scenarios of biodiversity and ecosystem services”. Haun päätavoitteena on edistää biodiversiteetin, sen muutoksiin ja siihen liittyvien ekosysteemipalveluiden tutkimusta skenaarioina.

Tutkimushankkeilta edellytetään korkeatasoisen tieteellisen tutkimuksen, yhteiskunnallisen relevanssin ja päätöksentekijöiden osallistamisen yhdistämistä erityisesti kansainvälisellä tasolla. Haku avautui lokakuussa 2017.  Hakuun liittyvät materiaalit ja lisätiedot löytyvät sekä BiodivERsA:n että Belmont Forum:in sivuilla ja myös Suomen Akatemian verkkosivuilta

Viimeksi muokattu 18.10.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »