EN

Knip, Mikael: Molekylaarisen systeemi-immunologian ja fysiologian huippuyksikkö, Helsingin yliopisto

Elävien organismien ymmärtäminen geeni- ja molekyylitoimintojen tasolla ja tämän tiedon ja tutkimustulosten soveltaminen terveyden edistämiseksi on suuri haaste ja yksi lääketieteellisen systeemibiologian keskeisiä tavoitteita.

Molekylaarisen systeemi-immunologian ja fysiologian huippuyksikköön (SyMMyS) kuuluu viisi tutkimusryhmää ja yksikön tutkimus on erittäin monitieteistä. Yksikössä on osaamista niin kliinisen immunologian ja kohorttitutkimuksen kuin molekylaarisen systeemi-immunologian, metabolomiikan, diagnostiikan ja laskennallisen systeemibiologian alalla.

Tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää molekyylitason mekanismeja, jotka ohjaavat immuunijärjestelmää, sekä immuunijärjestelmän ja muiden fysiologisten järjestelmien vuorovaikutusta eri terveystilanteissa. Tämä tieto palvelee immuunivälitteisten tulehdussairauksien ennaltaehkäisyä ja hoidon kehittämistä.

Huippuyksikössä yhdistyvät ainutlaatuinen kliininen tutkimus, kuten nuoruusiän diabeteksen ennustamisen ja ennaltaehkäisemisen tutkimus, korkeatasoinen systeemibiologian ja immunologian tutkimus ja huipputason tutkimuksen infrastruktuuri.

Lisätietoja

Huippuyksikön johtaja:
professori Mikael Knip
Helsingin yliopisto
mikael.knip(at)helsinki.fi

Huippuyksikössä mukana:
Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Aalto-yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 6.10.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »