Vilenius Matti: Hydrauliikan ja automatiikan laitos

Tutkimus keskittyi koneiden ja laitteiden hydraulitekniikkaan ja automaatioon. Hydraulitekniikassa tehoa siirrettiin nesteen välityksellä ja automaatiota käytetään järjestelmän ohjaukseen ja säätöön. 

Yksikön päätutkimusalueet olivat vesihydrauliikka ja mobilehydrauliikka. Vesihydrauliikassa väliaineena käytettiin vettä, jolloin mahdollistetaan puhdas, ympäristöystävällinen, hygieeninen, palamaton ja räjähdysturvallinen järjestelmä. Moderni vesihydrauliikka oli uusi tutkimusalue koneenrakennuksen alueella, jossa yksikkö oli eräs maailman johtavista tutkimuslaitoksista.

Tutkimuskohteena olivat järjestelmät ja komponentit, väliaineen vaikutus sekä vesihydraulisen liikkeen säätö. Mobilehydrauliikka keskittyy liikkuvien koneiden hydrauliikkaan esimerkkinä metsäkoneet, traktorit, kaivinkoneet, porausalustat jne. Tutkimuksen kohteena olivat mm. hydrauliikan hyötysuhteen parantaminen sekä uusien säätö- ja suunnittelumenetelmien kehittäminen.

Yksikössä oli 5 professoria, 4 laboratoriomestaria, laboratorioinsinööri, sihteeri, noin 50 tutkijaa ja tutkimusassistenttia. Yhteensä noin 60 henkilöä. Yksikön johtajana toimi professori Matti Vilenius.

Viimeksi muokattu 30.3.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »