SV EN

Monikudosmallintaminen

Monikudosmallintamisen huippuyksikkö muodostuu vahvalle olemassa olevalle yhteistyölle ja tutkimusryhmien yhteisiin tutkimustuloksiin Ihmisen varaosat -tutkimushankkeesta. Uutena ulottuvuutena on yhdistää teknologisten ja biologisten tieteiden osaamista uudenlaisen body-on-chip -konseptin kehittämiseksi. 

Konseptin ideana on verkottaa kantasolu- tai kudosviljelmiä toisiinsa soluviljellyillä verisuonituksilla ja hermotuksella. Tietokoneohjattu hermosto mittaa, analysoi ja/tai kontrolloi kokonaisuutta. Tutkimuksessa hyödynnetään huippuyksikön tutkijoiden laajapohjaista osaamista solu- ja kudosbiologian, biomateriaalien, anturitekniikan, mikrosysteemien, kuvantamisen ja biomallintamisen osa-alueilla.

Huippuyksikössä tuotetaan merkittävää uutta osaamista, esimerkiksi ymmärrystä kudosten yhteistoiminnasta viljelyolosuhteissa, yhdistelmäkudosten in vitro -rakentamista sekä niiden toimintojen ohjaamista. Tavoitellulla biologiaa ja keinotekoisia rakenteita yhdistävällä konseptilla pyritään muun muassa tehostamaan lääkeainekehitystä ja tuottamaan henkilökohtaisia hoitoja.

Yhteystiedot

  • Kellomäki Minna, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)
  • Aalto-Setälä Katriina, Tampereen yliopisto (TAY)
  • Hyttinen Jari, TTY
  • Kallio Pasi, TTY
  • Miettinen Susanna, TAY
  • Narkilahti Susanna, TAY
Viimeksi muokattu 25.5.2018
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »