Paikkalähtöinen voimaantuminen yhteisöllisyyden rakentajana

Tampereen yliopiston yhdyskuntatieteiden laitoksella on käynnistynyt tutkimushanke Lasten marginalisoitumisen ehkäisy paikkalähtöisen osallistumisen keinoin. Hanke on osa Suomen Akatemian rahoittamaa ”Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys” -tutkimusohjelmaa (SKIDI-KIDS).

Tässä tutkimuksessa selvitetään, miten kuntien lapsi- ja nuorisopoliittiset strategiat tunnistavat syrjäytyvien lasten ja nuorten erityisryhmiä. Lisäksi arvioidaan, miten osallistumista tukevat hankkeet onnistuvat tavoittamaan heidät.

Hankkeessa keskitytään erityisesti niihin lapsiin ja nuoriin, jotka eivät tyypillisesti lähde mukaan omaa aktiivisuutta vaativiin osallisuushankkeisiin, mutta joiden syrjäytymisuhkaa ei tunnisteta perinteisillä indikaattoreilla.

Tätä varten kehitetään paikkalähtöisen osallistamisen malli, joka perustuu alueelliseen kattavuuteen ja erilaisten väestöryhmien tavoittamiseen. Kattava paikkalähtöinen osallisuus rakentuu lasten ja nuorten omista intresseistä ja kompetensseista käsin.

Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Edinburghin ja Washingtonin yliopistoissa toimivien lasten ja nuorten osallisuuden ja kansalaisuuden kysymyksiin keskittyvien tutkimusryhmien kanssa.

Tutkimusryhmä:

  • Hankkeen vastuullinen johtaja: professori Jouni Häkli, Tampereen yliopisto
  • Vastaava tutkija: tutkijatohtori Kirsi Pauliina Kallio Tampereen yliopisto
  • Vastaava tutkija: tutkijatohtori Pia Bäcklund, Helsingin kaupungin tietokeskus / Tampereen yliopisto
  • Tutkijakoulutettava: Tutkija Elina Stenvall, Tampereen yliopisto, Tieke
Viimeksi muokattu 17.7.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »