EN

Sään ja ilmaston ennustettavuuden heikkeneminen vaikeuttaa ilmastonmuutokseen sopeutumista (RECAST)

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen riippuu ratkaisevasti sää- ja ilmasto-olojen ennustettavuudesta. Yleisen käsityksen mukaan joidenkin sääsuureiden sekä vuodensisäinen että vuosien välinen vaihtelevuus kasvaa ilmastonmuutoksen seurauksena, mikä heikentää niiden ennustettavuutta. Nämä muutokset voivat luoda paitsi merkittäviä kustannuksia myös mahdollisuuksia. Onnistunut sopeutuminen vähentää muutoksista aiheutuvia kustannuksia ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia.

RECAST-tutkimushankkeessa arvioidaan tulevaisuuden ilmastoepävarmuutta ja joidenkin sääsuureiden vaihtelevuuden muuttumista. Lisäksi arvioidaan näiden tekijöiden yhteiskunnallisia ja taloudellisia vaikutuksia erityisesti pohjoismaiselle vesivoimalle ja kaupunkialueiden kiinteistöille. Tarkoituksena on tuottaa sellaisia näkemyksiä, menetelmiä ja toimintatapoja, jotka auttavat ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.

Tutkimus tehdään Ilmatieteen laitoksen, Helsingin yliopiston (HY) ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n yhteistyönä. Hanketta johtaa tutkimusprofessori Adriaan Perrels Ilmatieteen laitokselta. Hankkeen muut vastuuhenkilöt ovat yliopistonlehtori Jouni Räisänen (HY) ja johtava tutkija Lasse Makkonen (VTT).

Hankkeen verkkosivut

Viimeksi muokattu 17.7.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »