Kiinan ja EU:n talouden rakennemuutosten ja politiikan vaikutukset globaalissa ilmastonmuutoksessa (CHEC)

Kiina ja EU ovat merkittäviä tekijöitä globaalissa ilmastonmuutoksessa. Etenkin Kiinan kasvava talous lisää kasvihuonepäästöjä, ja tämän tilanteen korjaamiseksi tarvitaan talouden rakenteen ja politiikan muutoksia. CHEC-tutkimushankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta talouden, politiikan ja ilmastonmuutoksen yhteyksistä  sekä tuoda uutta tietoa aiheesta politiikan ja päätöksenteon tueksi.

Hankkeessa analysoidaan, miten ilmastonmuutos vaikuttaa maailmantalouden rakenteisiin ja rahoitusmekanismeihin, erityisesti Kiinan ja EU:n näkökulmasta. Ilmastonmuutoksen  vaikutukset Kiinassa ja EU:ssa vaikuttavat maailmantalouden rakenteisiin ja puolestaan nämä globaalitalouden rakenteet ja rahoitusmekanismit vaikuttavat Kiinaan ja EU:hun.

Hankkeessa tutkitaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia maailmantalouden rakenteisiin ja  rahoitusmekanismeihin käyttäen maailmanlaajuisen järjestelmän malleja. Hankkeessa analysoidaan erilaisia IPCC:n skenaarioita ilmastonmuutoksesta maailmantaloudessa. Tutkimuksessa perehdytään uusiin ilmastopoliittisiin toimiin ja pyritään ymmärtämään paremmin päästöjen kehitystä, niihin vaikuttavia tekijöitä ja ilmastopolitiikkaa sekä Kiinassa että EU:ssa. Tämä auttaa osaltaan rakentamaan yhteisymmärrystä ja yhteistyötä Kiinan ja EU:n välillä.

Tutkimuksessa käytetään International Futures (IFs) mallia, jolla voidaan rakentaa globaaleja skenaarioita erilaisista ilmastonmuutoksen trendeistä. Tutkimuksessa myös analysoidaan erilaisia skenaarioita Kiinan ja EU:n osuudesta globaalissa kontekstissa. Hankkeessa tehdään vertailevia tutkimuksia päästövähennystavoitteiden taakanjaosta Kiinan maakuntien ja toisaalta EU:n jäsenvaltioiden välillä. Osana tutkimusta toimii myös ASA (Advanced Sustainability Analysis) ja TIA (Trend Impact Analysis) analyysit.
Tutkimuksen yhteydessä kerätään myös kansallista ja kansainvälistä tilastotietoa, Kiinan poliittisia asiakirjoja ja virkamiesten ja ekokaupunkisuunnittelijoiden haastatteluja. Kerättyä tietoa käytetään hyväksi projektissa käytettävissä malleissa ja työkaluissa.

Tutkimus tehdään yhteistyössä RCSD:n (Research Centre for Sustainable Development) kanssa, joka on CASS:n (Chinese Academy of Social Sciences) alainen tutkimusyksikkö.

Viimeksi muokattu 17.7.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »