EN

Uusia proteiinilähteitä ruokaturvan ja ympäristön hyväksi (ScenoProt-konsortio)

Visiomme: Vuonna 2030 Suomen kuluttajat syövät maukkaita, terveellisiä ja kestävästi tuotettuja elintarvikkeita, joiden proteiinikoostumus on optimoitu eri ikäluokille ravitsemussuositusten mukaisesti. Valkuaisomavaraisuus on noin 60%. Kuluttajat ovat monipuolistaneet ruokavaliotaan vähentämällä lihan käyttöään ja käyttämällä enemmän kasvi- sieni- ja kalatuotteita. Tämän seurauksena kansanterveys on parantunut ja kroonisten sairauksien, esim. diabeteksen ja syövän, ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun. Olemme selvittäneet uusien mahdollisten proteiinilähteiden soveltuvuutta myös eläinravinnoksi. Monia perinteisiin ja uusiin lähteisiin perustuvia elintarvikkeita ja rehutuotteita on ilmestynyt markkinoille ja niitä käytetään yleisesti. Ne ovat saavuttaneet maailmanlaajuisilla markkinoilla kukoistavan brändin, joka perustuu resurssitehokkaaseen ja hiilineutraalin toimitusketjuun.

Viimeksi muokattu 6.10.2016
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »