EN

Blogeja

Riitta Kosonen: Kokeiluista tehoa maahanmuuttajien työllistymiseen

Työllistymisellä on keskeinen rooli maahanmuuttajien integroitumisessa Suomen talouteen ja yhteiskuntaan. Maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvistä haasteista ja ratkaisuista keskusteltiin ”Tutkittua tietoa maahanmuutosta” – seminaarisarjassa.

Lue lisää

Maarit Alasuutari & Kirsti Karila: Vuorovaikutustoiminta muuttuvalla varhaiskasvatuksen ja lastenhoidon kentällä

Blogissa kerrotaan tasa-arvon kysymyksiä varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja lastenhoidon tukien järjestelmissä tutkivan CHILDCARE-hankkeen teemoista ja vuorovaikutustoiminnasta. Mikä onkaan tutkitun tiedon merkitys päätöksenteon tukena?

Lue lisää

Martti Mäntylä: Digitalisaation kolme kerrosta

Digitalisaatio, automaatio ja robotisaatio ovat sanoina nyt kaikkien huulilla. Vielä pari vuotta sitten ”neljännestä teollisesta vallankumouksesta” puhuminen vaikutti hypetykseltä, mutta myös tämä ilmaus on nyt tarttunut tavanomaiseen kielenkäyttöön.

Lue lisää

 

 

 Eveliina Saari: Digiajan työntekijät uuden työn etsijöinä

Ohjelmajohtaja Eveliina Saari kirjoittaa, kuinka työ ei ole katoamassa, mutta se muuttuu sisällöltään. Lisäksi työelämässä tuntuu selviytyvän tällä hetkellä ja tulevaisuudessa työntekijät, joilla on kyky nähdä tekemätöntä työtä, kääriä hihat ja ryhtyä hommiin.

Lue lisää

 

 

Heli Koski: Hyvinvointia teknologiamurroksista?

Teknologiamurrokset vaikuttavat globaaliin talouteen, liiketoimintaan ja ihmisten elämään. Se, miten Suomessa hyödymme ja sopeudumme digitalisaation, tekoälyn, automatisaation ja robotiikan, energiamarkkinoiden murroksen sekä alustatalouden mukana muuttuviin olosuhteisiin riippuu kyvystämme ymmärtää niihin liittyvien teknologiamurrosten tarjoamia mahdollisuuksia, uhkia ja tarvittavia toimenpiteitä.

Lue lisää

Riitta Kosonen: Tutkittua tietoa ja sidosryhmäkeskustelua maahanmuutosta

Euroopan integraation kriisi on syventynyt vuosikausia kestäneiden talousvaikeuksien ja pari vuotta sitten kärjistyneen turvapaikanhakijakriisin myötä. EU:n olemassaoloa haastetaan, Schengen-alue natisee liitoksistaan ja asenteet maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kohtaan ovat polarisoituneet äärilaidoilta huuteluksi.

Lue lisää

 

Mikael Hildén: Maailman muuttaminen vaatii vuoropuhelua

The Guardian totesi tämän vuoden vapunaaton pääkirjoituksessaan, että tieteellä on syy olla ylpeä. Melkein kaikki ne keinot, jotka tarvitaan ratkaisemaan ihmiskunnan suuria ongelmia, perustuvat viimeisen 200 vuoden ajan tieteen rakentamaan ymmärrykseen maailmasta. Samaan hengenvetoon lehti kuitenkin korosti, että maailman ymmärtäminen ei riitä. Juju on siinä, että maailmaa tulee myös muuttaa. Tämä vie politiikkaan ja kulttuuriin, joka on monen tutkijan mukavuusalueen ulkopuolella.

Lue lisää

 

Olli Kangas: Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kaikki voittavat

Yhteiskuntapoliittisessa keskustelussa ideat elävät sykleissä. Joskus syklit ovat pidempiä, joskus lyhyempiä. Hyvinvointijärjestelmien rakennusvaiheessa toisen maailman sodan jälkeen politiikassa oli vahva tasa-arvoisuuden eetos. Yhteiskuntaa haluttiin rakentaa tasa-arvoiseksi. Vähitellen heiluri alkoi kääntyä, ja tasa-arvo sai väistyä.

Lue lisää

 

Marja Vaarama: Hyvinvoinnin ja terveyden eriarvo on ratkaisuaan odottava sosiaalinen ongelma

Hyvinvointi- ja terveyserojen vähentäminen on ollut politiikkatavoitteena Suomessa jo yli 20 vuotta, mutta erot ovat sitkeässä ja kansainvälisesti suuria. Miksi näin, ja olisiko löydettävissä vaikuttavia keinoja erojen vähentämiseksi?

Lue lisää

 

Roope Uusitalo: Työelämän tarpeet muuttuvat – kenen osaaminen riittää?

Suomalaisnuorten PISA-testitulokset ovat muutaman viime kierroksen ajan olleet laskemaan päin. Hyviä nuoret ovat edelleen. Maailman osaavin kansa on taantunut, sanotaanko euroopanmestaritasolle. Pitäisikö tästä olla huolissaan?

Lue lisää

Blogiarkisto

Viimeksi muokattu 20.9.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »