EN

Blogeja

Jyrki Hakapää: Yhteiskunnallinen vaikuttavuus paljastuu kertomuksilla

STN-hankkeiden toimintaa arvioidaan vuorovaikutustyön tavoitteita, keinoja ja vaikuttavuuden saavutuksia käsittelevien vaikuttavuuskertomusten avulla. Strategisen tutkimuksen yksikön tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää kertoo blogissaan, miten vaikuttavuuskertomukset auttavat ymmärtämään tutkimuksen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lue lisää

Joona Lehtomäki ja Milja Saari: STN-hankkeet käynnistyneet lupaavasti

Strategisen tutkimuksen yksikön tiedeasiantuntijat Joona Lehtomäki ja Milja Saari esittelevät STN:n rahoittamien hankkeiden ensimmäisten väliarviointien tuloksia. Mitä on jo saatu aikaan ja miten tuloksia on mitattu?

Lue lisää blogistamme

Riitta Kosonen: Tulevaisuuden kestävä, terveellinen ja järkevästi omavarainen ruokaratkaisu

”Tulevaisuuden ruokaratkaisut” -tapahtuma valotti ruokajärjestelmää, ruokaturvaa sekä ruuan terveysvaikutuksia. Miten luoda yhtä aikaa kestäviä, terveellisiä ja järkevästi omavaraisia tulevaisuuden ruokaratkaisuja? Aiheesta kirjoittaa professori Riitta Kosonen.

Lue lisää

Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen, WeAll-tutkimuskonsortio

Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen: Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus luovat pohjan turvalliselle yhteiskunnalle ja kestävälle työelämälle

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus luovat turvallisuutta ja niiden edistäminen työelämässä on keskeinen keino lisätä hyvinvointia ja onnistumista niin yksilötasolla kuin organisaatioissakin. WeAll-konsortion Marjut Jyrkinen ja Mira Karjalainen pohtivat blogissaan kestävän työelämän mahdollistavia tekijöitä.

Lue lisää

 

 

 

Harsia, Järventausta & Kojo: Sähkö on ”tuoretuote”!

Energian tuotannossa, siirrossa ja käytössä on meneillään myllerrys, jonka keskeisenä tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillintä. Sähkön kulutuksen ja tuotannon tulisi olla joka hetki tasapainossa, mutta miten tämä voidaan käytännössä varmistaa? Asiaa tutkineen Siirtymä resurssitehokkaaseen ja ilmastoneutraaliin sähköenergiajärjestelmään -hankkeen (EL-TRAN -konsortion) edustajat kirjoittavat aiheesta.

Lue lisää

Harri Kaartinen: Miten hoidamme kansallisvarallisuuttamme

Kansallisvarallisuutemme hoidon tulisi perustua oikeaan tietoon, jonka perusteella voidaan tehdä oikea-aikaisia päätöksiä. Miten mitata muutoksia ja niiden vaikutuksia alati muuttuvassa maailmassa? COMBAT/Pointcloud-hankkeen Harri Kaartinen bloggaa aiheesta.

Lue lisää

Riitta Kosonen: Kokeiluista tehoa maahanmuuttajien työllistymiseen

Työllistymisellä on keskeinen rooli maahanmuuttajien integroitumisessa Suomen talouteen ja yhteiskuntaan. Maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvistä haasteista ja ratkaisuista keskusteltiin ”Tutkittua tietoa maahanmuutosta” – seminaarisarjassa.

Lue lisää

Maarit Alasuutari & Kirsti Karila: Vuorovaikutustoiminta muuttuvalla varhaiskasvatuksen ja lastenhoidon kentällä

Blogissa kerrotaan tasa-arvon kysymyksiä varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja lastenhoidon tukien järjestelmissä tutkivan CHILDCARE-hankkeen teemoista ja vuorovaikutustoiminnasta. Mikä onkaan tutkitun tiedon merkitys päätöksenteon tukena?

Lue lisää

Martti Mäntylä: Digitalisaation kolme kerrosta

Digitalisaatio, automaatio ja robotisaatio ovat sanoina nyt kaikkien huulilla. Vielä pari vuotta sitten ”neljännestä teollisesta vallankumouksesta” puhuminen vaikutti hypetykseltä, mutta myös tämä ilmaus on nyt tarttunut tavanomaiseen kielenkäyttöön.

Lue lisää

 

 

 Eveliina Saari: Digiajan työntekijät uuden työn etsijöinä

Ohjelmajohtaja Eveliina Saari kirjoittaa, kuinka työ ei ole katoamassa, mutta se muuttuu sisällöltään. Lisäksi työelämässä tuntuu selviytyvän tällä hetkellä ja tulevaisuudessa työntekijät, joilla on kyky nähdä tekemätöntä työtä, kääriä hihat ja ryhtyä hommiin.

Lue lisää

 

 

Heli Koski: Hyvinvointia teknologiamurroksista?

Teknologiamurrokset vaikuttavat globaaliin talouteen, liiketoimintaan ja ihmisten elämään. Se, miten Suomessa hyödymme ja sopeudumme digitalisaation, tekoälyn, automatisaation ja robotiikan, energiamarkkinoiden murroksen sekä alustatalouden mukana muuttuviin olosuhteisiin riippuu kyvystämme ymmärtää niihin liittyvien teknologiamurrosten tarjoamia mahdollisuuksia, uhkia ja tarvittavia toimenpiteitä.

Lue lisää

Riitta Kosonen: Tutkittua tietoa ja sidosryhmäkeskustelua maahanmuutosta

Euroopan integraation kriisi on syventynyt vuosikausia kestäneiden talousvaikeuksien ja pari vuotta sitten kärjistyneen turvapaikanhakijakriisin myötä. EU:n olemassaoloa haastetaan, Schengen-alue natisee liitoksistaan ja asenteet maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kohtaan ovat polarisoituneet äärilaidoilta huuteluksi.

Lue lisää

Blogiarkisto

Viimeksi muokattu 17.11.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »