EN

Blogeja

Riitta Kosonen: Tutkittua tietoa ja sidosryhmäkeskustelua maahanmuutosta

Euroopan integraation kriisi on syventynyt vuosikausia kestäneiden talousvaikeuksien ja pari vuotta sitten kärjistyneen turvapaikanhakijakriisin myötä. EU:n olemassaoloa haastetaan, Schengen-alue natisee liitoksistaan ja asenteet maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kohtaan ovat polarisoituneet äärilaidoilta huuteluksi.

Lue lisää

 

Mikael Hildén: Maailman muuttaminen vaatii vuoropuhelua

The Guardian totesi tämän vuoden vapunaaton pääkirjoituksessaan, että tieteellä on syy olla ylpeä. Melkein kaikki ne keinot, jotka tarvitaan ratkaisemaan ihmiskunnan suuria ongelmia, perustuvat viimeisen 200 vuoden ajan tieteen rakentamaan ymmärrykseen maailmasta. Samaan hengenvetoon lehti kuitenkin korosti, että maailman ymmärtäminen ei riitä. Juju on siinä, että maailmaa tulee myös muuttaa. Tämä vie politiikkaan ja kulttuuriin, joka on monen tutkijan mukavuusalueen ulkopuolella.

Lue lisää

 

Olli Kangas: Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kaikki voittavat

Yhteiskuntapoliittisessa keskustelussa ideat elävät sykleissä. Joskus syklit ovat pidempiä, joskus lyhyempiä. Hyvinvointijärjestelmien rakennusvaiheessa toisen maailman sodan jälkeen politiikassa oli vahva tasa-arvoisuuden eetos. Yhteiskuntaa haluttiin rakentaa tasa-arvoiseksi. Vähitellen heiluri alkoi kääntyä, ja tasa-arvo sai väistyä.

Lue lisää

 

Marja Vaarama: Hyvinvoinnin ja terveyden eriarvo on ratkaisuaan odottava sosiaalinen ongelma

Hyvinvointi- ja terveyserojen vähentäminen on ollut politiikkatavoitteena Suomessa jo yli 20 vuotta, mutta erot ovat sitkeässä ja kansainvälisesti suuria. Miksi näin, ja olisiko löydettävissä vaikuttavia keinoja erojen vähentämiseksi?

Lue lisää

 

Roope Uusitalo: Työelämän tarpeet muuttuvat – kenen osaaminen riittää?

Suomalaisnuorten PISA-testitulokset ovat muutaman viime kierroksen ajan olleet laskemaan päin. Hyviä nuoret ovat edelleen. Maailman osaavin kansa on taantunut, sanotaanko euroopanmestaritasolle. Pitäisikö tästä olla huolissaan?

Lue lisää

 

Andre Sourander: Mielenterveyden hoito tehostuu perustasolla

Valtaosa mielenterveyspalveluita tarvitsevista lapsista ei ole mielenterveyspalvelujen piirissä. Hoitoon päädytään vasta, kun toimintakyky on vuosien oireilun heikentämää. Ongelmia on kuitenkin mahdollista ennaltaehkäistä.

Lue lisää

 

Anne Kovalainen: Fiksusta alustatalouden työstä voi tulla kilpailuetu Suomelle

Alustatalous, digitalisaation tuomat työn muutokset ja uudentyyppinen yrittäjyys muuttavat työn tekemisen tapoja ja sisältöjä. Työn tekeminen muuttuu tulevaisuudessa yhä useamman työntekijän arjessa yrittäjämäiseksi. Useilla näistä muutoksista on moniulotteisia yhteyksiä ja vaikutuksia niin julkisorganisaatioiden, yritysten kuin jopa kansallisvaltioiden toimintatapoihin.

Lue lisää

Blogiarkisto

Viimeksi muokattu 5.6.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »