Tulevaisuuden kestävät ruokaratkaisut -seminaari ja tulevaisuustyöpaja 29.9.2017

15.8.2017

Seminaari: Tulevaisuuden kestävät ruokaratkaisut

Aika: pe 29.9.2017 klo 11.30-16.00
Paikka: Suomen ympäristökeskus (Mechelininkatu 34a, Helsinki), Auditorio Laulujoutsen

Tervetuloa Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen hankkeiden yhteiseen seminaariin keskustelemaan tulevaisuuden kestävistä ruokaratkaisuista! Seminaari järjestetään yhteistyössä Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun kanssa.

Seminaari tuo yhteen viimeisimmän tutkimuksen ja tiedon käyttäjät kattaen ruoan elinkaaren ja sen vaikutukset tuotannosta lautaselle.

Etsimme vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka taata Suomen ruokaturva muuttuvassa maailmassa?
  • Mitä, missä ja miten ruokaa tuotetaan tulevaisuuden Suomessa?
  • Millaiset ruokavalinnat tukevat terveyttä ja kestävää kehitystä?
  • Miten vaikutetaan ihmisten ruokavalioon?

Seminaarissa kuulemme STN-hankkeiden alustuksia sekä eri alojen asiantuntijoiden kommentteja.  

Ennen seminaaria mahdollisuus osallistua myös ScenoProt-hankkeen tulevaisuustyöpajaan klo 09.00-11.30 Sykessä. Kutsu työpajaan on sivun lopussa.

Ohjelma

 Tulevaisuuden ruokatori: Makupaloja ja hanke-esittelyjä

11.15 Ilmoittautuminen
11.30 Tilaisuuden avaus: STN-ohjelmajohtajat ja moderaattori Riitta Mustonen
  Tervetulosanat: Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
 

Tulevaisuuden ruokatorin avaus: Haaga-Helian opiskelijat, ScenoProt-hanke

12.30 STN-hankkeiden alustuksia ja keskustelua
12.35 Kuinka taata Suomen ruokaturva muuttuvassa maailmassa?
  · Matti Kummu: Ruokaturvan globaalit riippuvuussuhteet ja muutospaineet, Winland
  · Anne Pihlanto: Proteiiniomavaraisuuden merkitys, Scenoprot
  · Keskustelijat
  o Aili Kähkönen, Huoltovarmuusorganisaatio
  o Hanna Mattila, Sitra
  · Yhteiskeskustelu
13.10 Missä, miten ja mitä ruokaa tuotetaan tulevaisuuden Suomessa?
  · Marjo Keskitalo: Uusien ruokaraaka-aineiden tuotannon edellytykset Suomessa, Scenoprot
  · Markus Kankainen: Miten saada kestävästi lisää ruokaa Suomen merialueilta? SmartSea
  · Jero Ahola: Uusiutuvat energialähteet ja ruoantuotannon tulevaisuuden mahdollisuudet, SmartEnergyTransition
  · Keskustelijat
  o Birgitta Vainio-Mattila, maa- ja metsätalousministeriö
  o Johan Åberg, MTK
  o Gustav Rehnberg, Gårdskullan Kartano
  · Yhteiskeskustelu
TAUKO 15 min  
14.15 Millaiset ruokavalinnat tukevat terveyttä ja kestävää kehitystä? Miten vaikutetaan ihmisten ruokavalioon?
  ·Tanja Tilles-Tirkkonen: Terveyttä edistävä ja kestävää kehitystä tukeva ruoka kuuluu kaikille, StopDia
  · Jaana Laitinen: Tieto ei yksin riitä muuttamaan työikäisten ruokailutottumuksia terveellisiksi, Promo@Work
  · Keskustelijat
  o Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, sosiaali- ja terveysministeriö
  o Nina Elomaa, Fazer Group
  · Yhteiskeskustelu
15.00 Sata tulevaisuuden ruokaratkaisua -yhteiskehittely
15.30 Purku ja loppusanat
16.00  Tilaisuuden päätös

 

Seminaaria voi seurata myös webinaarina. Tarkemmat ohjeet seminaarin seuraamiseen etänä löydät Syken sivuilta (https://syke.etapahtuma.fi/Hallinta/Ulkoinen-koulutuskalenteri/Lis%C3%A4tietoja/id/2483). Muistathan kuitenkin ilmoittautua ennakkoon!

Ilmoittautuminen ja lisätietoa:
Ilmoittaudu seminaariin tämän linkin kautta ti 19.9. mennessä. Kutsua saa levittää kiinnostuneille tahoille. Paikkoja rajoitetusti.
Lisätietoa seminaarista Syken sivuilta, jonne ohjelma päivittyy ja Hanna-Elina Koivistolta (hanna-elina.koivisto(at)aalto.fi)

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen ohjelmat:
Ilmastoneutraali ja resurssiniukka Suomi
Terveys, hyvinvointi ja elämäntavat
Turvallisuus verkottuneessa maailmassa

 

 

            

 ScenoProt-hankkeen tulevaisuustyöpaja

Ennen Tulevaisuuden kestävät ruokaratkaisut -seminaaria on mahdollisuus osallistua Scenoprot-hankkeen tulevaisuustyöpajaan. Hankkeen (www.luke.fi/scenoprot) tavoitteena on harppaus valkuaisomavaraisuudessa vuoteen 2030 mennessä. Tule mukaan tulevaisuustyöpajaan tarkastelemaan mm. skenaarioiden toteutumista eri näkökulmista.

Aika: pe 29.9.2017 klo 9.00-11.30, työpajan aluksi kahvitarjoilu klo 9.00-9.30.
Paikka: Suomen ympäristökeskus (Mechelininkatu 34a, Helsinki), kokoushuone Tervapääsky (8. krs.)
Ilmoittautuminen tulevaisuustyöpajaan 19.9.2017 mennessä tästä linkistä.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Titta Tapiola, Luonnonvarakeskus (Luke) titta.tapiola(at)luke.fi

Viimeksi muokattu 11.9.2017
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »