Riitta Maijala johtajaksi Suomen Akatemiaan

28.8.2015

ELT, dosentti Riitta Maijala on nimitetty Suomen Akatemiaan temaattisen tutkimusrahoituksen johtajan virkaan 15.9.2015 alkaen. Suomen Akatemian hallitus päätti nimityksestä torstaina 27.8. 

Riitta Maijala työskentelee tällä hetkellä opetus- ja kulttuuriministeriössä tiedepolitiikan vastuualueen johtajana ja vastaa tiede-, tutkimus- ja innovaatiopolitiikan, tutkimustiedon hyödyntämisen sekä tutkijanuraan liittyvien asioiden valmistelusta ja kehittämisestä.

Suomen Akatemiassa Maijala vastaa Akatemian ohjelmamuotoisesta rahoituksesta eli strategisen tutkimuksen ja akatemiaohjelmien rahoitusmuodoista. Hänen tehtävänään on rahoituksen toteutus, kehittäminen ja vaikuttavuuden arviointi osana Suomen Akatemian muuta rahoitusta. Maijala vastaa Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston asioiden valmistelusta, esittelystä ja päätösten toimeenpanosta sekä akatemiaohjelmien suunnitteluprosessista ja toteutuksesta pääjohtajan alaisuudessa.

Aiemmin Riitta Maijala on toiminut tutkijana, lehtorina, professorina ja erilaisissa johtotehtävissä Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksessa, Helsingin yliopistossa, maa- ja metsätalousministeriössä, Evirassa sekä Euroopan elintarviketurvallisuusvirastossa. Hän on muun muassa vastannut Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisessa sen kaikkien tiedepaneelien toiminnasta Parmassa, Italiassa.

Maijalan tutkimustyö on liittynyt elintarvikehygieniaan, riskinarviointiin ja ympäristöterveydenhuollon valvontaan.

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
viestintäjohtaja
p. 029 533 5118
riitta.tirronen (at) aka.fi

 

 

 

 

 

Viimeksi muokattu 31.8.2015
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »