Tiede ja tutkimus tulevaisuutta rakentamassa − Tiedefoorumi 2018

Vuoden 2018 Tiedefoorumi järjestetään 9.5.2018 Dipolissa, Espoossa. Tämänkertaisen tapahtuman teemana on tiedekasvatus, tiede ja tutkimus osana elinikäistä oppimista sekä tulevaisuuden osaaminen.

Haemme näkökulmia siihen, miten tiede ja tutkimus rakentavat yhteistä tulevaisuuttamme, miten uusi tieto välittyy vuorovaikutuksessa osaamiseksi, meidän ja tulevien sukupolvien voimavaraksi.

Laitathan päivämäärän jo kalenteriisi. Tiedefoorumin ohjelmaa rakennetaan parhaillaan ja ilmoittautuminen avataan lähiviikkoina.

Seuraamalla Akatemian twitter-tiliä kuulet uutiset ensimmäisenä!

Uusia ideoita, hyviä käytäntöjä

Kutsumme kouluja esittelemään omia kokemuksiaan yhteistyöstä tutkijoiden ja tutkimusorganisaatioiden kanssa tieteen ja tutkimuksen nivomisessa osaksi opetusta. Haemme hyviä esimerkkejä siitä, miten lukiot, korkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot voivat tuoda yhdessä tiedettä ja tutkimusta opiskelijoiden elämään jo mahdollisimman varhain.

Tutustu kutsuun opettajille ja lukioille: www.tietysti.fi/tiedetonni (sivusto avataan pian)


Tule verkostoitumaan ja inspiroitumaan

Luvassa on elämyksellisiä kohtaamisia, inspiroivia keskusteluja, ajankohtaisia puheenvuoroja tieteen ja opetuksen yhteistyöstä sekä uusia ideoita tulevaisuuteen. Mielenkiintoinen ja näyttävä Aalto-yliopiston kampus tarjoaa miellyttävät puitteet keväiseen tapahtumaan. Tiedefoorumin 2018 järjestävät yhteistyössä Suomen Akatemia, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus.


Tiedefoorumi − Puhe on tieteestä

Tiedefoorumi on Suomen Akatemian ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhdessä järjestämä seminaari, jossa keskustellaan tieteen ja tiedepolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä, tutkimuksen edellytyksistä ja tulevaisuudesta.

Joka toinen vuosi tapahtuman yhteydessä jaetaan Suomen tiedepalkinto. Palkinto on merkittävä tunnustus tieteellisestä työstä, joka annetaan Suomessa työskentelevälle tutkijalle tai tutkijaryhmälle. Vuonna 2017 Suomen tiedepalkinto myönnettiin professori Christina Salmivallille. Seuraavan kerran palkinto jaetaan vuonna 2019.

Lisätietoja

  • Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan pian tällä sivulla
  • viestintäsuunnittelija Aino Laine, p. 0295 533 5007

Viimeksi muokattu 21.2.2018
Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »