Blogit

Tapio Lokki: Byrokratia-yliopisto

Viime vuosina Suomen yliopistokenttää on "tehostettu" liittämällä yliopistoja yhteen isommiksi kokonaisuuksiksi. Organisaatiorakenteita ei kuitenkaan ole rohkeasti uudistettu, vaan usein yhdistelmäyliopistossa on organisaatiorakenne, jossa vanha organisaatio on säilytetty ja sen yläpuolelle on rakennettu uusi, kaiken kattava taso.

Lue lisää: 

 

Irmeli Mustalahti: Vuorovaikutteista luonnonvarahallintaa etsimässä

Istun aamupalalla Savannakhetissä Laosissa. Palasin juuri kenttätyökylästämme. Minulla on kulttuurishokki. Se ei koskaan iske, kun menemme kyliin, olenhan itsekin kasvanut maalla eläinten keskellä. Mutta kun palaan kaupunkiin kaiken tämän yltäkylläisyyden keskelle, shokki on väistämätön.

Lue lisää

 

Saila Seppo: Tulevaisuus tulee joka tapauksessa

Pitää katsoa kauas, jotta näkee lähelle. Miltä maailma näyttää 50 vuoden kuluttua? Voisiko syntyvästä näkymästä ottaa oppia tänä päivänä?

Lue lisää

Minna Palmroth: Tiede-hackathon on uusi tapa tehdä tiedettä

Laajan ohjelmistokehityksen vetäjälle hackathonit ovat tulleet tutuiksi. Aina väliajoin kehittäjätiimini osallistuu Intelin tai Nvidian hackathoneihin, missä simulaatiomme Vlasiator toimii partneriohjelmistona.

Lue lisää

                                         

Sami Borg: Virhemarginaalissa

Yhdysvaltojen hiljattain käydyt presidentinvaalit nostivat poliittiset kannatusmittaukset suomalaistenkin huulille. Ensin Brexit ja sitten Trump. Kummankaan voittoa ei kyetty kunnolla ennakoimaan eli gallupit epäonnistuivat. Brittien ja jenkkien mielipidemittauslaitoksilla on riittänyt tutkittavaa ja selitettävää, vaikka eivät mittaukset täysin pieleen menneet.

Lue lisää

 

Tapio Lokki: Sähköpostitetris

Moni meistä tutkijoista ja professoreista tuskailee jatkuvan aikapulan kanssa. Laskennallinen 1600 tuntia tuli täyteen jo lokakuun puolella, mutta silti on vielä aika paljon töitä jäljellä, ennen kuin voi avata uudenvuoden samppanjat. Aikaa ei millään tunnu riittävän kaikkeen, ja valitettavasti usein pitkäjänteistä keskittymistä vaativa syvällinen tutkimustyö jää päivittäisten velvoitteiden jalkoihin

Lue Lisää

   

Blogiarkisto

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
YHTEYSTIEDOT, LASKUTUS  JA
REKISTERISELOSTEET»
KYSYMYKSET JA PALAUTE »