Suomalaisia nimitetty Euroopan tieteen näkyville paikoille

18.01.11

Euroopan tiedesäätiön (European Science Foundation, ESF) pääjohtaja Marja Makarow on nimitetty Euroopan tutkimusalueen komitean (European Research Area Board – ERAB) varapuheenjohtajaksi.  ERAB on Euroopan komission neuvoa antava elin tiede- ja tutkimuspoliittisissa asioissa. ERABin jäsenet edustavat tiedeyhteisöä, liike-elämää ja teollisuutta.

Pääjohtaja Marja Makarowin mukaan ERABin ajankohtaisin tehtävä on vaikuttaa Euroopan unionin tutkimuksen seuraavan puiteohjelman sisältöön, kasvattaa sen budjettia nykyisestä 50 miljardista eurosta ja yksinkertaistaa puiteohjelmaan liittyvää byrokratiaa.

Helsingin yliopistossa työskentelevä akatemiaprofessori Mart Saarma on nimitetty Euroopan tutkimusneuvoston (European Research Council, ERC) tieteellisen neuvoston jäseneksi kaudelle 2.2.2011–31.12.2013. ERC:llä on keskeinen rooli tutkijalähtöisen huippututkimuksen rahoituksessa sekä toteutettaessa Euroopan komission aloitteen pohjalta uutta innovaatiounionia. Innovaatiounioni-tavoitteella Eurooppa pyritään saamaan kasvun uralle kehittämällä tietopohjaisia investointeja ja edistämällä tutkimustiedon käyttöä. ERC:n tieteelliseen neuvostoon kuuluu 22 jäsentä. Suomesta neuvoston jäsenenä on aiemmin toiminut akateemikko Leena Peltonen-Palotie.

Suomen Akatemian tutkimuksesta vastaava ylijohtaja Riitta Mustonen iloitsee suomalaisten nimityksistä. ”Tämän tasoiset nimitykset Euroopan tieteen korkeilla paikoilla ovat Suomen tieteen näkyvyyden ja vaikuttavuuden kannalta erittäin tärkeitä. Suomella merkittävänä tiedemaana on paljon annettavaa EU:n kehittäessä tutkimus- ja innovaatiotoimintaansa”, Mustonen sanoo.

Makarowin ja Saarman lisäksi Euroopan tieteen ytimessä työskentelee Euroopan komission varapääjohtaja Anneli Pauli, jonka asema korostui entisestään komission tutkimuksen pääosaston muututtua tutkimuksen ja innovaation pääosastoksi.

Suomen Akatemian viestintä
viestintäjohtaja Maj-Lis Tanner
p. (09) 7748 8347, 040 729 6736
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »