Siittiöt myrkkyjahdissa ja tunteet pelissä Joensuun SciFest-tiedetapahtumassa

11.04.11

Suomen Akatemia järjestää ohjelmaa Joensuun SciFest-tiedetapahtumassa 13.–16.4.2011. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtuman aikana tiedekahvilakeskusteluihin ja tutustua tutkimukseen Akatemian huippuyksiköiden järjestämissä kiehtovissa työpajoissa.

Tiedekahviloissa keskustellaan musiikista, tunteista ja hometaloista

Nupit kaakkoon? Musiikin vaikutukset tunteisiin”

Professori Tuomas Eerola Jyväskylän yliopistosta puhuu musiikista ja tunteista Joensuu Areenan 2. kerroksen kahvila Molekyylissä keskiviikkona 13.4. klo 18–19, osoite Mehtimäenaukio 2.

”Mikä hometalon sisäilmassa myrkyttää?”

Professori Mirja Salkinoja-Salonen Helsingin yliopistosta keskustelee aiheesta torstaina 14.4. klo 18–19.30 Joensuun Teatteriravintolan Lasiterassilla, osoite Rantakatu 20.

Tiedekahviloihin on vapaa pääsy ja tilaisuuksissa tarjotaan kahvit. Tervetuloa!

Joensuu Areenan työpajoissa pääsee kokeilemaan itse

Helsingin yliopistolla toimivan ’Antiikin Kreikan kirjoitetut lähteet’ -huippuyksikön ja Aalto-yliopiston geomatiikan tutkimusryhmän järjestämässä työpajassa pääsee kokeilemaan papyruksen tekoa, tutustumaan arkeologisiin menetelmiin sekä löytöjen kolmiulotteiseen mallintamiseen tietokoneen avulla.

Turun ja Helsingin yliopistoissa toimivan Integroidun fotosynteesi- ja metaboliittitutkimuksen huippuyksikön työpajassa käytetään koesoluna keinosiemennysasemalta hankittuja sian siittiöitä. Siittiöt ovat osoittautuneet tarkoiksi työkaluiksi toksiinien etsinnässä ruuasta, juomasta ja hometaloista.

Virusten maailmaan pääsee perehtymään Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa toimivan virustutkimuksen huippuyksikön työpajassa. Oppilaat tutustutetaan virusten maailmaan monipuolisten havainnollistavien esimerkkien avulla. Osallistujat pääsevät pohtimaan, mistä virukset ovat alun perin tulleet ja ovatko ne pelkästään vihollisia vai voisiko niistä olla meille jotain hyötyä?

Musiikki on mielessä Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa toimivan monitieteisen musiikintutkimuksen huippuyksikön SiFest-työpajassa. Osallistujilla on mahdollisuus tutustua mm. musiikillisiin tunteisiin, musiikin tietokoneanalyysiin ja aivotutkimukseen sekä musiikkitietokantoihin.

Lisätietoja:

SciFest on vuosittainen Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali lapsille, nuorille, koululaisille ja opettajille. Viides SciFest-tapahtuma järjestetään 13.–16.4.2011 Joensuussa ja lähiympäristössä. Tapahtuman verkkosivut: http://www.scifest.fi/

Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksiköt: http://www.aka.fi/fi/A/Huippuyksikot_/

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Risto Alatarvas
p. 040 828 0648
etunimi.sukunimi(@)aka.fi 

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »