Kuhmossa keskustellaan tulevana viikonloppuna muutoksesta ja sopeutumisesta

15.03.11

Suomen Akatemian ja Pro Kuhmon yhdessä järjestämässä Ihminen ja Kosmos -tapahtumassa keskustellaan tänä vuonna teemalla ”Muutos ja sopeutuminen”. Tapahtuma järjestetään Kuhmo-talossa viikonloppuna 18.–20.3.2010. Muutokseen ja sopeutumiseen liittyviä kysymyksiä käsitellään eri näkökulmista.

Kuhmoon saapuu keskustelemaan kahdeksan tieteen ja taiteen huippua, joten odotettavissa on perinteiseen tapaan luovan poikkitieteellistä ja -taiteellista pohdintaa.

Mika Aaltola on Ulkopoliittisen instituutin Globaali turvallisuus -tutkimusohjelman ohjelmajohtaja. Aaltolan erityisaluetta ovat Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikka, suurvaltapolitiikka, Suomen ulkopolitiikka, uskontojen maailmanpoliittinen vaikutus, humanitarismi ja kansainvälinen terveys.

Ahti Ahonen on johtanut Oulun kaupunginteatteria vuodesta 2006 alkaen. Hän on johtanut aiemmin Rauman, Joensuun ja Rovaniemen kaupunginteattereita. Ahonen on vieraillut ohjaajana useissa teattereissa. Ahonen sai Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen maalaiskunnan yhteisen kulttuuripalkinnon vuonna 2001. Vuosina 2010–2012 Ahti Ahonen toimii valtion näyttämötaidetoimikunnan puheenjohtajana ja taiteen keskustoimikunnan jäsenenä.

Akatemiaprofessori Pertti Alasuutari on kiinnostunut yhteiskuntaelämän kulttuurisista ulottuvuuksista ja erityisesti niiden kytköksistä valtaan ja politiikkaan. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat arkielämä ja identiteetin rakentuminen, median vastaanotto- ja yleisötutkimus, globalisaation kulttuuriset ulottuvuudet, yhteiskunta- ja kulttuuriteoria sekä sosiaalitutkimuksen metodologia.

Akatemiatutkija, dosentti Laura Assmuth työskentelee Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksella. Assmuthin akatemiatutkija-projekti on ”Erilaiset maaseudut: etnografioita muutoksesta Suomessa, Virossa, Ukrainassa ja Venäjällä”.

Helena Kahiluoto työskentelee erikoistutkijana Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksessa (MTT). Hän tutkii Suomen Akatemian Ilmastonmuutos – vaikutukset ja hallinta -tutkimusohjelmaan kuuluvassa hankkeessaan ilmastonmuutokseen sopeutumista maatalouden ja biodiversiteetin näkökulmasta.

Heikki Laitinen on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin emeritusprofessori sekä kansanmusiikin esittäjä, säveltäjä ja kouluttaja. Hän on esiintynyt niin pelimannina, vanhojen virsien laulajana kuin performanssitaiteilijanakin esimerkiksi Suomussalmiryhmän ja haitarinsoittaja Kimmo Pohjosen kanssa. Hänen esityksiinsä kuuluu usein tilanteeseen liittyvää improvisaatiota.

Pirjo Näkki työskentelee VTT:llä sosiaalisen median ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun tutkijana. Näkki toimi tutkijana vuoden 2010 lopussa päättyneessä Suomen Akatemian Jokapaikan tietotekniikka ja monimuotoinen viestintä -tutkimusohjelmaan kuuluneessa Kansalaismedia Somus -hankkeessa.

Kirsi Saastamoinen on koreografi ja tanssin tutkija. Hän valmistelee väitöstutkimusta koreografian vuorovaikutteisista mahdollisuuksista Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Viimeisen kymmenen vuoden ajan Saastamoinen on toiminut Tanssin mainetekopalkinnon 2010 saaneen kajaanilaisen Routa-ryhmän taiteellisena johtajana.

Tapahtumaviikonloppu alkaa perjantaina 18.3. klo 17 tiedekahvilalla, jossa akatemiaprofessori Pertti Alasuutari pureutuu mökkikulttuuriin otsikolla ”Mökkihulluus – suomalainen erikoisuus?” 

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://www.aka.fi/fi/T/Tiedetapahtumat/Ihminen-ja-Kosmos/

Viikonlopun keskusteluihin on vapaa pääsy. Konsertit ovat maksullisia. Tapahtuman musiikillisesta annista vastaavat Meta4-kvartetti ja pianisti Valeria Resjan.


Lisätietoja tapahtumasta:

Suomen Akatemia
Tiedottaja Risto Alatarvas, puh. (09) 774 88 345, 040 828 0648
etunimi.sukunimi@aka.fi

Kuhmo-talo
Johtaja Matti-Jussi Pollari, puh. (08) 615 55 450, 0400 890 304
etunimi.sukunimi@kuhmo.fi

Pro Kuhmo Oy
Kamarineuvos Tuulikki Karjalainen, puh. 040 544 5122 

 

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »