Happy School -seminaari pohtii koulun uusia haasteita

19.04.11

Nuoruudessa tapahtuvien muutosten ja koulun yhteensopivuus on yksi keskeisiä teemoja Helsingin yliopistossa järjestettävässä Happy School -seminaarissa 18.-19.4.2011. Se on toteutettu Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin, Suomen Akatemian SKIDI-Kids -tutkimusohjelman ja Psykologian tutkijakoulun yhteistyönä.

”Nuoruudessa tapahtuu paljon muutoksia mutta näyttää siltä että koulu vastaa heikosti näihin muuttuviin tarpeisiin. Nuorille on tärkeää kokea vaikuttavansa – kontribuoida – mutta koulu antaa siihen heikosti mahdollisuuksia. Myös yhteenkuuluvaisuus on tärkeää, mutta sen kokeminen koulussa on heikkoa. Tämä yhteensopimattomuus on yksi keskeisistä syistä sille, että nuorten kouluinnostus laskee, uupumus lisääntyy ja nuoret alkavat suuntautua pois koulusta. Toisaalta hyvä yhteensopivuus voi toimia puskurina onnistuneelle siirtymälle aikuisuuteen” arvioi seminaarin järjestänyt professori Katariina Salmela-Aro.

Toisena teemana seminaarissa on koulun uudet haasteet, joita aiheuttavat esimerkiksi maahanmuuttajien määrän kasvu sekä naapurustojen ja alueiden eriarvoistuminen. Tulokset osoittavat, että haastavassa naapurustossa asuville nuorille kokemus demokraattisesta koulusta voi toimia turvasatamana.

Kolmanneksi seminaarissa esitellään eri maiden toimivia käytäntöjä ja näyttöön perustuvia interventioita, jotka tukevat onnistuneita koulusiirtymiä.

Seminaarissa useat kansainvälisesti tunnetut professorit esittelevät uusia tutkimustuloksiaan: Jacqyelynne Eccles Michiganin yliopistosta Yhdysvalloista, Christiane Spiel Wienin yliopistosta Itävallasta, Marlis Buchman Zürichin yliopistosta Sveitsistä ja Håkan Stattin Örebron yliopistosta Ruotsista.

Lisätietoja antaa professori Katariina Salmela-Aro, p. (09)191 23255, mp. 050 311 2489, tai 050 415 5283, sp. katariina.salmela-aro(at)helsinki.fi
http://www.helsinki.fi/collegium/events/happyschool.htm

Suomen Akatemian viestintä
tiedottaja Leena Vähäkylä
p. (09) 7748 8327
sp. leena.vahakyla(at)aka.fi 

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »