Akatemian kannusterahoitus yhdeksälle tutkijalle

09.05.11

Suomen Akatemia on myöntänyt tutkimusmäärärahan yhdeksälle Euroopan tiedeneuvoston (ERC) haussa hyvin menestyneelle, mutta ilman rahoitusta jääneelle Starting Grant -haun tutkijalle.

Akatemian hallituksen asettama jaosto voi suunnata tutkimusmäärärahaa tutkijoille, jotka ovat menestyneet hyvin Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) hauissa. Akatemian rahoituksen tarkoituksena on vahvistaa hakijan ja hänen johtamansa hankkeen kilpailukykyä ja sen edellytyksenä on osallistuminen seuraavaan mahdolliseen ERC-hakuun. Enintään yksivuotinen rahoitus voidaan myöntää vain kerran samalle henkilölle ja se on enintään 50 prosenttia ERC:lle osoitetun hakemuksen keskimääräisestä vuotuisesta rahoituksesta.

Akatemian kannusterahoitus hankkeille on 90-120 000 euroa, yhteensä myönnettiin miljoona euroa. Kahdeksan rahoitusta saaneista hankkeista on luonnontieteen ja tekniikan alan tutkimushankkeita ja yksi on humanistis-yhteiskunnallisen alan tutkimushanke.

Koulutusta haastattelukierrokselle päässeille 

Suomen Akatemia kannustaa suomalaisia tutkijoita osallistumaan  nykyistä aktiivisemmin Euroopan tiedeneuvoston tutkimusrahoitushakuihin. ”Haluamme  osaltamme osallistua kansallisiin talkoisiin, joiden tarkoituksena on lisätä ERC:n hakumahdollisuuksien tietoisuutta ja valmentaa hakijoita hakuprosessissa”, tiedeasiantuntija Maiju Gyran Suomen Akatemiasta sanoo.

Suomen Akatemia ja EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmat (EUTI) järjestivät huhtikuussa koulutusta ERC:n Starting Grant -haun toiselle kierrokselle päässeille Suomessa työskenteleville tutkijoille. Toisella kierroksella hakijoille järjestetään haastattelutilaisuus Brysselissä ja tähän haastatteluun valmistautumiseen koulutus painottui. Koulutus antoi toiseen  vaiheeseen päässeille tutkijoille mahdollisuuden saada henkilökohtaista opastusta.

Euroopan tutkimusneuvosto rahoittaa tutkijalähtöistä, korkeatasoista tieteellistä tutkimusta. Rahoitettavat hankkeet valitaan tieteellisen laadun perusteella. Rahoitusjärjestelmän tavoitteena on nostaa eurooppalaisen tutkimuksen tasoa entisestään. Samalla pyritään kehittämään Euroopan kilpailukykyä maailmanlaajuisesti. 

Akatemia järjestää toukokuun lopulla keskustelutilaisuuden yliopistojen ulkopuolisen, erityisesti ERC-rahoituksen haasteista ja mahdollisuuksista. Tilaisuuteen on kutsuttu tutkimuksesta vastaavia vararehtoreita ja huippuyksiköiden johtajia.

Lisätietoja:

Tiedeasiantuntija Maiju Gyran, Suomen Akatemia, p. 040 196 2729, maiju.gyran(at)aka.fi

erc.europa.eu

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
tiedotuspäällikkö
p. (09) 7748 8369, 040 828 1724

 

 

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »