Valtakunnallinen tutkimustietovaranto kokoaa tutkimukset yhteen

12.4.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on valtuuttanut CSC:n toteuttamaan ja koordinoimaan valtakunnallista palvelua, joka kokoaa yhteen esimerkiksi julkaisuja, tutkimusaineistoja, tutkimusinfrastruktuureita, tutkijoita, hankkeita ja tutkimusryhmiä koskevia metatietoja.

Jo muutaman vuoden päästä yhdestä paikasta helposti ja avoimesti saatavilla olevat tiedot muodostavat kattavan kuvan siitä, millaista tutkimusta Suomessa tehdään. Tutkimustietovarannon tavoite on tehostaa olemassa olevien tietojen hyödyntämistä ja keventää hallinnollista työtä, kun samoja tietoja ei tarvitsisi syöttää moniin eri järjestelmiin.

Uudesta palvelusta höytyvät tutkijat, tutkimusorganisaatiot, rahoittajat sekä tietojen perusteella päätöksiä tekevät tahot. Myös rahoittajat saavat parempaa näkyvyyttä rahoittamalleen tutkimukselle, ja tutkimustieto on entistä helpommin sitä hyödyntävien kansalaisten ja tiedotusvälineiden saatavilla.

OKM on asettanut tutkimushallinnon tietovirtojen ja tutkimusvarannon kehittämisen ohjaamiseksi johto- ja ohjausryhmät vuosille 2017–2020. Johtoryhmä muun muassa päättää palvelun kehittämispolusta, pohtii keinoja keventää tutkijoiden ja hallinnon työtaakkaa sekä tunnistaa tutkimushallinnon tiedon tarpeita. Lisäksi se edistää toimijoiden välistä yhteistyötä.

Ohjausryhmä puolestaan ohjaa palvelun kehittämistä sekä koordinoi valtakunnallista yhteistyötä. Ryhmä tekee yhteistyötä Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkoston (TUHA) kanssa. Johtoryhmässä Suomen Akatemiaa edustaa Heikki Mannila ja ohjausryhmässä Marja Kylämä.

Lähde: CSC:n tiedote

 

Viimeksi muokattu 12.4.2017
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »